Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kanaltürk’de Candaş Tolga Işık'ın hazırlayıp sunduğu ‘Bunu konuşalım’ programına katıldı. Program öncesinde vatandaşlarla yapılan röportajlarda, “Şike sürecinin ardından Trabzonspor’un kupası verilmeli mi?” sorusuna vatandaşların yüzde 90’ı ‘Verilmeli’ cevabını verdi. 

Canlı yayınlanan programda konuşan Başkan Hacıosmanoğlu, UEFA süreci ile ilgili Trabzonspor’un ne yapacağı şeklinde ki soruya “Biz onun nasıl alınacağını şimdi konuşmamıza gerek yok. Biz yıllardan beri söylüyoruz. Seçim sürecinde kim başkan adayı olursa olsun namus borcudur. İnsanlar bize teveccüh gösterdi başkan seçti. Tabi ki biz bunun takipçisi olacağız” dedi.

AZİZ YILDIRIM'IN MAFYA SÖYLEMLERİ
Aziz Yıldırım’ın ’Mafya’ söylemlerine cevap veren Başkan Hacıosmanoğlu, “Kelime dağarcığı ve kullandığı tabir insanın aynasıdır. Kendileri bugüne aynı sistemle Türk futbolunu yönetmeye çalıştığı için aynı gözle bakıyor. Trabzon insanı değil Türk insanı bana göre haksızlığa uğradığı zaman gerek canını, namusunu malını korumak için tepki göstermeli. Haksızlıkla mücadele kavga ise biz kavgacıyız. 

Kupa sembolik bir söylemdir. Biz onu kullanmıyoruz. Bizim istediğimiz ahlaklı adaletli temiz Türk futbolu istiyoruz” dedi.

HERKES BİLETİNİ ALIP STADA ÖYLE GİRECEK
Hacıosmanoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Bize oy vermeyenler var. Ancak seçildikten sonra bütün taraftar gruplarını topladık ve “bundan sonra Trabzonspor’da herkes biletini de parasını verip öyle girecek içeri” dedik.

Basın toplantısını biraz dinledim. Ama onu dinledikten sonra şahsına acımaya başladım. Bir zaman geldiğinde bırakmayı da bilmeniz lazım. Konuşmanın içerisinde önemsemediğim bir çok söz var. Kulüpler Birliği Toplantısında Sivasspor Başkanına ne söylediğimi açıklayacağım.

AZİZ YILDIRIM: ÇOK KONUŞTU AMA KİMSE BİRŞEY ANLAMADI
Çok konuştu ama kimse bir şey anlamadı. Kulüpler Birliği Başkanına toplantıları yapmanın bir manası yok. Önce Türk futbolunu ahlaklı adaletli bir yönetime ihtiyacı var. Burada kulüp başkanlarının yardımcıları ile farklı görevi olan insanlarla değil öncelikle farklı bir toplantı düzenleyin başkanları çağırın. Biz temiz futbol istiyor muyuz istemiyor muyuz? Onu söyledim.

SİVASSPOR BAŞKANINA NE SÖYLEDİĞİNİ AÇIKLADI
Emek hırsızları adına söylenmesi gereken her şeyi layıkıyla söyledim. Adalet istediğimiz için söyledim. Genel Sekreteri ordaydı niye cevap vermedi? Onla ilgili basın da çok insanlar konuştu. Orada ki içeriğini aktardı. Bizim bu konuşmalarımız üzerine Mecnun Başkanda, “Evet bizde zan altında kalıyoruz. Biz günahsızız. Ben Sadri Başkan ile oturuyordum. Bizim kulağımıza dedikodular geliyor. Trabzonspor’dan haberler geliyor. Bizim oyuncularımıza para teklif ediliyor. Bende Sadri Şener’e sordum. O da benim haberim yok dedi” ama orda bir çok insan var. Onlara sorsanız da aynı şeyi söylerler.

AZİZ YILDIRIM MUHATABIM DEĞİL, KENDİSİ BAŞKAN DEĞİL
Benim muhatabım da değil. Fenerbahçe kulübü başkanı da değil. Bahsettiğiniz zatı muhterem. Sanki orda Sivasspor başkanı bir şey demiş de biz ona bir şey diyememişiz gibi lanse ediliyor.

Sivas ile Trabzon şehrini karşı karşıya getirmek Aziz Yıldırım'ın haddine değildir" dedi. 

SİVASSPOR BAŞKANI AİLE DOSTU
Hacıosmanoğlu, programda Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın şike olaylarına karıştığına inamadığını söylemesi ise şaşkınlık yarattı. Odyakmaz'ın aile dostu olduğunu ifade eden Başkan Hacıosmanoğlu'nun bu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. 
Editör: TE Bilişim