A Haber'de Kupa Günlüğü programına konuk olan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarından derlenenler şu şekilde:

"Başkan olma nedenim şike sürecine sergilediğimiz duruş. 3 Temmuz süreci Türk futbolunda milattı, miladı değerlendiremedik. Türk futbolu 3 Temmuz'da kendisini temizleyebilirdi, bu fırsatı kaçırdık. Herkes daha önce de oldu diyor. Teknoloji gelişiyor. Eskiden polis çeviriyordu, polisi tanıyorsan veya iyi konuşurken gidiyordun. Şimdi radar çekiyor fotoğrafı evine yolluyor. 3 Temmuz'da radar sistemi kuruldu, radara yakalandılar. Daha önce yok muydu, vardı ama sistem yoktu."

"İnsan kader kurbanı olabilir ama..."
İnşan kader kurbanı olabilir ama şike kader kurbanı olarak geçecek bir şey değil. Şikenin cezasının miktarı önemli değil ki, önemli olan caydırıcı olması. Yasayı değiştirdik, failleri yakalandığında değiştirdik. Şikeyi tek başına mı yaptılar dendi. Belirli bir süre yattıktan sonra dışarı çıktı kanun değiştiği için.

Rıdvan Dilmen'e
"Yargıtay cezayı onamadan kimse suçlu değil değildir dendi. Rıdvan Dilmen, 'Yargıtay kararı onarsa başkanı yolda görsem selem vermem' dedi. Şimdi veriyor mu bilmiyorum. Yargıtay onayladı paralel devlet çıktı Fenerbahçe başkanı ile uğraşan.
Ben çıktığından beri bir telefon hattı kullanıyorum. Fenerbahçe başkanının bu süreçte sayısız sim kart kullandığı söyleniyor."

"Yargıtay'ın onayacağını herkes biliyordu"
"Tapeler için uydurma diyorlar, mahkemede ses kayıtlarını çıkardılar tapelerin kabul ettiler. Yargıtay sürecinde onaylanacağını herkes biliyordu. Yargıtay başkanı, Kasım ayında Aralık sonunda veya Ocak başında açıklanacak dedi. Bu biliniyordu ama başka yerlere çekiliyor. Fenerbahçe başkanı 'ben cezamı yatmaya geliyorum' diye kahraman gibi geliyor."

Siyasilere tepki
"Bu ülkenin mihenk taşlarından biridir Trabzon. Ülkenin iktidarı muhalefeti, ayrım yapmadan Fenerbahçe'nin 20 milyon taraftarı var oy kaybım olur düşüncesi ile açıklama yapıyorlar. Trabzonspor'un mağduriyetini dile getiren hiç kimse yok. Trabzonspor mağdur edilmiştir diye söz çıkmayacak ağzınızdan, oy kaygısıyla Trabzonspor'un elinden şampiyonluğu adaletsiz şekilde alan takımla ilgili açıklama yapacaksınız. Biz de bu ülkeniz takımıyız.
Trabzon'da da Trabzonspor sevdalıları toplanacak. Ben de gideceğim yönetim kurulumla onlarla birlikte olacağım."

"Askerden kaçan adamı kahraman yaptılar"
"Güzide bir kulübün başkanısın, hata yapabilirsin. Bu kadar önemli bir camianın taraftarları karşılamada 'Cumhuriyet'in yılmaz bekçisiyiz' diye bağırıyor. Biz de bekçisiyiz. 'Atatürk'ün askerleriyiz' diyorlar. Atatürk'e minnet duymayan mı var?
Sahte çürük raporuyla askerden kaçan adamdan bahsediyoruz. Kahraman diye bahsettiğimiz insan bu. Ben askerliğimi 18 ay yaptım, vatan bu borcu. Büyüklerimiz bize askerliği Peygamber ocağı diye öğretti. Askerliğini yapmayan adam olmaz."

"İçimizde hallolsun istiyoruz"
"Federasyona, tahkime müracaatlarımız oldu. Başkanından yönetim kurulundan tutun kurullarıyla konuşmalarımızda '2011 yılında şike yoktur diyen namussuzdur' diyorum, onlar bir şey diyemiyor, başlarını öne eğiyor. Ama başvurularımız reddedildi. Yeniden yargılanma için federasyona başvurumuz olacak. Müracaatlarımızdan netice çıkmayacağını biliyoruz ama Türkiye'de serüveni tamamlama noktasında hareket ediyoruz. Bu konu içimizde hallolsun Türkiye'ye yaptırım gelmesin diyoruz ama ne yazık ki futbolu yönetenler bunu idrak etmek istemiyorlar. Biz bu çabamızı gösterelim. Yarın Türk futbolunun alacağı zararlardan suçluluk duymayacağız.

Derdimiz kupa felan değil, kirli düzenin temsilcilerinin direncini kırmazsanız, biz çabuk unutan insanlarız. 2-3 sene geçtikten sonra herkes unutur yine yapar. Şike meşru bir olaymış gibi niye ceza alsın deniyor."

"Demirören kabul etti"
"Şikeyi federasyon başkanı kabul etti dedim hemen kibar açıklama yaptılar o konuları konuşmadık diye. Yıldırım Demirören'le görüşmemizde '2011 yılında şike yok diyorsan çayını içmeyeceğim, gideceğim' dedim. Ondan sonra 45 dakika konuştuk."

"Olay sadece kupa değil"
"Bu Trabzonspor’un elinden çalınan 4. şampiyonluk. 1995-1996, 2004-2005, 2010-2011 sezonlarında şampiyonluklarımız çalındı.
Olay sadece kupa değil, baktığınız zaman Trabzonspor’un trilyonlarını çalıyorsunuz. Bunun cezası 3 sene 5 sene değil, trilyonlar çalıyorsunuz daha fazla olmalı. Bu trilyonların karşılığında bir yerlere zarar veriyorsanız bunun cezasını çekmek zorundasınız."

Çarpıcı iddia; "Demirören bağış yapınca..."
Beşiktaş Kulübü’nü bu hale getiren Yıldırım Demirören’dir. Beşiktaş neden men cezası aldı? Beşiktaş’ın Avrupa’ya gidememesinin sorumlusu bu şahıstır.
Fikret Orman, Yıldırım Demirören’i istifaya çağıracaktı, çağırmadı. Niye çağırmadın dedim, 'İstediğimi aldım' dedi. Yıldırım Demirören 100 trilyonluk bağış yapınca Fikret Orman, Yıldırım Demirören’i istifaya çağırmaktan vazgeçti. Seyirci sana bağırıyor hesap sorsana diye neden bu raporları savcılığa vermiyorsun diye sordum. O da ben bu raporları verirsem o suçlu duruma düşecek; ama kulübe de yüklü miktarda ceza gelecek. Ondan dolayı açıklamıyorum dedi.
UEFA Asbaşkanı bana 'böyle federasyon başkanı görmedim, nasıl hala o koltukta oturuyor' dedi."

"Demba Ba ile anlaşmıştık..."
"Cardozo'nun imza parası, menajer parası, kulübün alacağı parası fazla fazla geldi. Çalışmalarımız var. Aldıktan sonra haberiniz olursa Trabzonspor'un menfaatine olur. Demba Ba ile anlaşmıştık, Tores sakatlandı. Mourinho 'bırakmayacağım' dedi. Şanssızlığımız oldu belki de bugün imza attırmıştık. Tores'in sakatlığı uzun süreli mi bilmiyorum ama vazgeçmiş değilim. Başka isim vermem mümkün değil. Kulübüyle ve oyuncuyla anlaşmıştık, o yüzden ismini verdim. Görüştüğümüz oyuncular var. Trabzonspor'un ihtiyacı olan noktalarda eksiğimizi tamamlarız."
Editör: TE Bilişim