Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu katıldığı bir Televizyon programında Trabzonspor'un Şike sürecindeki yol haritasını ve bugün Kulüpler Birliği Toplantısında yaşananları anlattı.

Türk Futbolundaki adaletsizliğin düzelmesi için yapılması gerekenleri bildiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, ''Bakın biz Dünya'nın süper devleti değiliz. Avupra'nın 1 numarası değiliz. Yıllardır Avrupa Birliğine girmeye çalışıyoruz. UEFA ve FİFA Avrupa'nın en güçlü takımlarına bile acımadılar. UEFA Bizim işimize karışmaz diyorlar. Karışıp karışmayacağını bundan sonraki süreçte göreceğiz. Haklılığımızı namuslu Türk Futbol Paydaşları görüyor. Biraz futboldan anlayanlar yurt dışına çıktığımızda, onlarla konuşunca Türkiye'de yaşanan bu adaletsizliğe herkes şapka çıkarıyor'' dedi.

''Yargıtay'ın kararını tanımıyorz'' diyen Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını da değerlendiren Hacıosmanoğlu, ''Onlar zaten kendi Cumhuriyetlerini kurmuşlar. Kendi yargılarının bu kararı vereceğini düşünüyorlar. Yargıtay'ın kararını tanımıyorlar. Paralel devlet, komplo yaptılar diyorlar. Paralel devlet mi klasör klasör tezgahladı. Paralel devlet mi bu organizasyonları yaptı. Onlar mı size şike yapın dedi. Başka işleri kalmadı da Fenerbahçe'ye mi organize yaptılar? Düne kadar şike var, adaletsizlik var, ahlaksızlık var diyenler bile bugün paralel devletin organizasyonu olduğunu söylüyorlar. '' dedi.

Bu davayı sonuçlandırmadan Başkanlığı bırakmayacağını ifade eden Hacıosmanoğlu, ''Biz buna namus davamız dedim. Ya bu dava bizi alacak, ya da biz kupamızı alacağız dedik. Bu adaletsizlik ortadan kalkmadan, bunu beceremeden Trabzonspor Başkanlığını bırakmak bize yakışmaz.'' dedi.

Bugün Kulüpler Birliği Toplantısında yaşanan gerginliğin içeriğini de anlatan Hacıosmanoğlu, ''Bugün toplantıda Yargıtay, UEFA, ve CAS'ın kararlarını söyledim. Yastığa başınızı koyunca vicdanınız sızlamıyor mu dedim. Onun hesabını kendimiz veririz dediler. Yıldırım Demirören'e tüm bunları söylediğimde ''Kararı biz vermedik, kurullar verdi'' diyor.'' dedi.

Mecnun Odyakmaz ile arasında yaşanan gerginliğin detaylarına değinen Hacıosmanoğlu, ''Yıldırım Demirören'e Yargıtay kararı açıklandıktan sonra aceleniz neydi. Gümrükten mal mı kaçırıyorsunuz ki hemen ''Bizim açımızdan dava kapanmıştır'' diye açıklama yaptınız dedim. Bana söylemlerini tekrarladılar ve ''Yeni delil olursa tahkim kurulu bunu değerlendirir'' karşılığını verdiler. Ben de ''Bundan daha çok delil mi arıyorsunuz?'' diye sordum. O esnada Mecnun Odyakmaz rahatsız oldu. Yıldırım Demirören'e dedi ki; ''Siz açın ben yeni delilleri sunacağım''. Ben de dedim ki, sana ne oluyor. O da ''Biz de Yargıtay'da yagılanıyoruz'' karşılığını verdi. Sana kefil olduk, senin yüzünden bir sürü Trabzonsporlu bana küfrediyor. O günden beri çıkıp tek kelime etmedin, bugün gelip elimde deliller var bunları sunacağım diyorsun. Tamam, Burada her kulübün temsilcisi var, Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilicsi var, Federasyon Başkanı var. Bunların yanında söylüyorsun. Delikanlı gibi elindeki bütün yeni belge ve delilleri sunacaksın. Ne varsa elinde yarın Federasyon Başkanına vereceksin. Eğer benim takımım bu pisliğin içindeyse temiz futbol için buna hizmet edeceksin. Benim de adım Trabzonspor'u küme düşüren başkan olarak tarihe geçsin dedim. Bunun üzerine ''Ben ispiyoncu değilim'' karşılığını verdi. ''dedi.
Editör: TE Bilişim