Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Tahkim Kurulu ziyareti, Fenerbahçe ve Lazio karşılaşmaları hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Bordo-Mavililer’in patronunun gündeme dair mesajları:

‘Doğru bir tanedir’

“Bizim şike sürecine dair duruşumuz, söylemlerimiz başkanlık koltuğuna oturmadan önce bile belliydi. Şimdi o söylemlerimizi eyleme dönüştürüyoruz. Federasyona gittik, konuştuk, Başkan Yıldırım Demirören haliyle ‘şikeyi kabul ettim’ diyemedi. Çünkü o zaman gereğini yap derler. Bize kurullar diye adres gösterdiği için kurullara gidiyoruz. Tahkim Kurulu Başkanı ile son derece medeni bir çerçevede görüştük, konuştuk. Dış görünüşümüze bakmadan, en kolay anlaşılabilecek kişinin biz olduğunu söyledik. Amacımız UEFA’ya bağlı bir federasyonla, ülkeyle aradaki bu çelişkinin ortadan kalkması. Tahkim Kurulu kendi kararını bozabiliyor, yeni deliller, ifadelerle araştırma açabiliyor. Bu konunun üzeri örtülmesin gerçek ortaya çıksın istiyoruz. Gerçek de tekdir. Hem şike var diyip hem de başka bir tavır alamazsınız. Bunun önüne bu ülkenin hukukuyla, insanıyla geçelim istiyorum. Bizi yurt dışına mecbur bırakmayın diyoruz. Çünkü bu işin sonunda mutlaka bu ülke futbolu bu işten zarar görecek ve buna zemin hazırlayanlar bedel ödeyecek. Biz tarihe not düşecek insanlarız. Elimizden geldiğince kulübümüzün hakkı için savaşacağız. Dersimize çok iyi çalışıyoruz. Tahkimin ardından şimdi sırada PFDK var...”

‘Bizim de varsa...’

“Trabzonspor’un da dosyalarda, tapelerde adının geçtiği söyleniyor. Eğer bizim kulübümüzün de şike yaptığı tespit edilirse kimse Trabzonspor’un da gözünün yaşına bakmasın, küme düşürsün. Bu konuda biz camia olarak şike yapanların arkasında duracak, onları savunacak, iyi yaptın diyecek değiliz. Ayrıca eğer böyle bir ayıba bizi kim bulaştırdıysa onlardan hesabı da önce kendi camiamız sorar...”

İşte Kadıköy kararı...

“Üst üste önemli maçlar kazandık. Ancak takımımızın potansiyelinin daha yüksek olduğunu biliyorum. Şimdi Lazio ve Fenerbahçe maçlarının ne kadar kıymetli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Yıldızlarımızın bu tip maçları farklı oynadığını biliyoruz. Onların önderliğindeki kadromuzun bu yükü taşıyacağından eminim. Fenerbahçe maçına gelince... Bu tip karşılaşmaları bambaşka bir havaya sokmaya gerek yok. Uzun bir aradan sonra Kadıköy’de kazanan takım olmak bu oyuncuların elinde. Herkes tribüne gidecek misin diye soruyor... Gitmeyeceğim. Beşiktaş maçında deplasman yasağını protesto için bir mesaj verdik, dostluk örneği olsun dedik ama kimsenin bir şey anladığını sanmıyorum. O nedenle Kadıköy’de protokolde olacağım. Bir çekincem yok ama futbolun Robin Hood’u olmak, şov peşinde koşmak gibi bir kaygım da yok. Benim Fenerbahçe camiasında belki mevcut başkandan fazla dostum vardır. Avni Aker’e sözümüzün arkasındayız. Orayı tüm rakip takım taraftarlarına açacağız...”
Editör: TE Bilişim