Hatırlanacağı üzere Çalhanoğlu, Karlsruhe'de oynarken 2011 yılında Trabzonspor, baba Hüseyin Çalhanoğlu ile ön protokol imzalamış; oyuncunun kendisine ve ailesine toplam 200 bin Euro para ödenmişti. Anlaşmaya göre 17 yaşındaki Çalhanoğlu, profesyonel sözleşmesini Bordo-Mavililer ile imzalayacaktı. Ancak milli yıldız kararından vazgeçip önce Karlsruhe'de profesyonel sözleşmeye imza atmış, ardından 2012'de Hamburg'a transfer olmuştu. Trabzonspor da bunun üzerine Çalhanoğlu'nu FIFA'ya şikayet etti. Dava sürerken, başarılı orta saha oyuncusu 2014'te Leverkusen'e gitti.

"MAÇLARI TRİBÜNDEN İZLEMEK ÇOK B.KTAN BİR ŞEY"

Hayatım çok değişti. Ailem ve arkadaşlarıma fazla zaman ayırmaya başladım. Bu iyi ama diğer taraftan kötü. Çünkü maçları tribünden izlemek b.ktan bir şey. Atmosferi izledim. Saha içindeki adrenalini izledim. İdman yapıp maça çıkamamak gerçekten kötü bir his. Maçı izliyorsunuz ama yardımcı olamıyorsunuz."

"PSİKOLOG'DAN YARDIM ALDIM"
Hakan Çalhanoğlu cezayla ilgili olarak ise "Başta kabul edemedim. Hala da kabullenmekte zorluk çekiyorum. Benden ziyade cezayı kulübüm çekiyor. Bu süreçte psikologtan yardım da aldım. Zor bir süreç geçirdiğimi itiraf etmeliyim."