Trabzonspor'un ara dönemde Kayserispor'dan sezon sonuna kadar kiralık olarak aldığı kaleci Hakan Arıkan, Fenerbahçe maçında bordo mavilileri kurtaran isim oldu; Trabzon yerel basını milli kaleciyle ilgili olarak övgü dolu ifadeler kullandı.

Hakan'ı en iyi tanıyan isimlerinden başında gelen Zafer Öğer ise çarpıcı açıklamalar yaptı.  

Beşiktaş'ın eski yönetimi hata yaptı. Kesinlikle bırakılmasın raporu vermiştim  

Yıllarca Beşiktaş'ın kalesini başarıyla koruyan, şampiyonluklar yaşayan ve uzun bir süre siyah beyazlı takımın teknik heyetinde görev yapan Öğer, "Öyle bir kaleciyi Beşiktaş bırakmamalıydı. Hata yaptılar. Bundan önceki yönetim bırakmak kararı aldı. Ben kesinlikle bırakılmamalı raporu vermiştim" dedi.  

Galatasaray'la anlaşmıştı

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularına yanıtlayan Öğer, "Hakan, Galatasaray ile anlaşmıştı. Ama sonra kulisler girdi sanırım devreye. Sinan Bolat'ın pazarlanma gücü çok daha iyi oldu. Büyük hata yaptılar. Galatasaray yıllardın ikinci kaleci sorunu yaşıyor. Bugün Muslera'dan sonra kaleyi rahatça teslim edeceğiniz bir isim yok. Biz Beşiktaş'tayken 3 kaleciyi de (Rüştü, Hakan, Cenk) istediğimiz zaman tereddütsüz oynatıyorduk. Böylece kupa kazandık. Lig şampiyonu olduk" ifadelerini kullandı. 

O, maç kurtaran bir kaleci 

Hakan Arıkan'ın Fenerbahçe maçındaki performansının, tecrübeli kaleci için olağan olduğunu belirten Zager Öğer, "Hakan maç kurtaran kalecidir. En önemli özelliği budur. 2. kaleci olsa bile küsmez. Çalışmayı sürdürür. Görev verildiğinde de başarıyla oynar. Belki çok iyi oynadığı maçlardan sonra biraz konsantrasyon kaybı yaşadı daha önceleri; ama genel itibariyle standardını korur. Eğer seneye de Trabzon'da kalırsa bence Onur'la dönüşümlü oynarlar" dedi. 

Kaynak: Radyospor