Spor Toto Süper Lig 31. hafta mücadelesinde Trabzonspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi.

Avni Aker Stadı'nda oynanan ve hakem Fırat Aydınus'un düdük çaldığı karşılaşma 1-0 Trabzonspor üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren gol 46. dakikada Özer Hurmacı'dan geldi. Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 53'e çıkardı ve 5. sıraya çıktı. Bursaspor ise 50 puanla 6. sıraya geriledi.

Ligin 32. haftasında Trabzonspor Eskişehir deplasmanına gidecek. Bursaspor ise Gaziantepspor'u ağırlayacak.

YANAL KADROSUNU KORUDU

Bursaspor'u konuk eden Trabzonspor, geçen hafta oynadığı Çaykur Rizespor maçındaki ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Teknik direktör Ersun Yanal, ligde 2 hafta aradan sonra geçen pazar günü deplasmanda 2-0 galip geldikleri Çaykur Rizespor maçının ilk 11'inde değişikliğe gitmeyerek aynı kadroyu sahaya sürdü.

18 kişilik maç kadrosunda ise geçen hafta sonradan oyuna girerek gördüğü sarı kart ile cezalı konumuna düşen Mustafa Akbaş'ın yerine İshak Doğan dahil edildi.

Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Aytaç Kara, Yatabare, Musa Nizam, kart cezalısı Mustafa Akbaş'ın yanı sıra Belkalem, Onur Recep Kıvrak, Sefa Yılmaz, Ferhat Yazgan ve Constant kadroda yer almadı.

Bursaspor'da ise sakatlığı bulunan Civelli maçta forma giyemedi.

AVNİ AKER'DE ŞENOL GÜNEŞ'E VEFA GÖSTERİSİ

Trabzonspor taraftarları, maç öncesi Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'e sevgi gösterilerinde bulundu.

Bordo-mavili taraftarlar, eski teknik direktörlerini tribüne çağırırken, Güneş de onlara yedek kulübesinden çıkarak alkışlarla karşılık verdi.

HAKAN ARIKAN MUSLERA'YA ÖZENDİ

Haftanın en önemli maçlarından biri olan bu mücadeleye Bursaspor hızlı başladı. Henüz 3. dakikada Yeşil-beyazlılar'ın akınlarında ise Trabzonspor kalesini koruyan Hakan Arıkan başarılıydı. Volkan Şen, ceza alanı içi sağ çaprazından karşı karşıya pozisyon vuruşunu yaptı ama Hakan topu çelmeyi başardı. Dönen topta Josue yakın mesafeden vurdu ama yine Hakan gole izin vermedi.

İlk yarının kalan bölümü karşılıklı ataklarla geçildi. Akıllarda kalan net bir pozisyon yaşanmadı ve devre 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

FIRTINA GOLLE BAŞLADI

Avni Aker'de ikinci yarıya Trabzonspor golle başladı. 46. dakikada Bordo-mavililer Özer Hurmacı ile golü buldu. Sol kanattan başlayan atakta ceza alanı dışında topla buluşan Fatih'in ceza alanına yerden pasında Özer, topu kontrol edip kaleye şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi.

BELLUSCHI'NİN FRİKİĞİ DİREĞE TAKILDI

Bu dakikadan sonra konuk Bursaspor eşitlik golü için rakip kaleye oldukça fazla gitti ancak gol bir türlü gelmedi. Trabzonspor da hızlı ataklardan farkı açacak golü bulamadı. Uzatma dakikalarında Bursaspor yayın hemen üzerinden bir serbest vuurş kazandı. Topu üzerine Belluschi geldi. Yıldız oyuncunun vuruşu barajı geçti ancak kale direğinin üstüne çarparak dışarı gitti. Mücadele 1-0 Trabzonspor üstünlüğüyle sonuçlandı.

MAÇTAN DETAYLAR

M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Trabzonspor gole çok yaklaştı. Mehmet Ekici, sağ çaprazdan ceza alanına girip dar açıdan şutunu çekti ama top yan ağlarda kaldı.
90'Bursaspor, rakip ceza alanının hemen dışından ön bölümden serbest vuruş kullandı. Belluschi'nin sol üst köşeye gönderdiği top direkten auta çıktı.
90'Mücadelenin sonuna 3 dakika ilave edildi.
89'Bordo mavililer, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
88'Hızlı gelişen Bursaspor atağında Bakambu'nun uzak mesafeden kaleye şutunda top yandan dışarıya çıktı.
87'Trabzonspor'un gole yaklaştığı an. Özer'in sağ kanattan ceza alanına ortasında Waris topu kontrol etmek istedi ama başarılı olamadı.
86'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici'nin doğrudan kaleye gönderdiği top yakın mesafeden dışarıya gitti.
85'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, Serdar'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Serdar Aziz sarı kart gördü.
83'Bordo mavili ekipte oyuncu değişikliği. Oscar Cardozo ıoyundan çıkarken Waris Majeed oyuna dahil oldu.
82'Bu arada Bursaspor takımında Serdar Aziz bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor.
81'Bursaspor'da oyuncu değişikliği. Ozan Tufan oyundan çıkarken Enes Ünal oyuna dahil oldu.
80'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Belluschi'nin ceza alanına ortalamak istediği top oyun alanını terk etti.
79'Bursaspor, rakip ceza alanı yakınlarından serbest vuruş kullandı. Belluschi'nin ceza alanına ortasında Uğur'un ters kafa vuruşunda top son anda kornere gitti.
78'Trabzonspor'da oyuncu değişikliği. Erkan Zengin oyundan çıkarken Aykut Demir oyuna dahil oldu.
77'Kullanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.
76'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında ceza alanı yakınlarında topa eliyle müdahale eden Şamil Cinaz, sarı kart gördü.
75'Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Şener'in ceza alanına ortasında Bakambu, röveşataya hazırlandı ama başarılı olamadı.
74'Bursaspor'da Ozan Tufan, hakeme gösterdiği tepkinin ardından sarı kart gördü.
72'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Belluschi'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken topu savunma uzaklaştırdı.
71'Bursaspor gole yine çok yaklaştı. Ceza alanı içinde topla buluşan Fernandao'nun kaleye sert şutunda Hakan topu çeldi. Ardından Salih topu kornere gönderdi.
70'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında orta alanda topla buluşan Özer'in savunma arkasına koşu yapan Deniz'e şık pasında ofsayt bayrağı kalktı.
69'Gelişen Bursaspor atağında Belluschi'nin ceza alanı dışından kaleye sert şutunda top yandan dışarıya gitti.
68'Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelede Trabzonspor'un1-0'lık üstünlüğü bulunuyor. Topla oynama oranlarında da Trabzonspor'un %53'e %47 üstünlüğü var.
67'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici'nin doğrudan kaleye gönderdiği top üst ağlarda kaldı.
66'Trabzonspor, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Mehmet Ekici'nin sol direğin dibine gönderdiği topu son anda Harun çıkardı.
65'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
64'Bursaspor'da oyuncu değişikliği. Filipe Josue ve Volkan Şen oyundan çıkarken Samuel Holmen ve Bekir Yılmaz oyuna giren isimler.
63'Bursaspor, rakip ceza alanına yakın bir noktadan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Josue'nin ceza alanına ortasında Hakan topu son anda kornere çeldi.
62'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Erkan'ın ceza alanına ortasında kaleci Harun çıkıp topun sahibi oldu.
61'Bursaspor'un gole yaklaştığı an. Sol kanattan gelişen atakta Volkan Şen'in ceza alanına ortasında Fernandao, topu kafasıyla kale sahasındaki Bakambu'ya indirdi ama Bakambu topa istediği gibi vuramadı ve ardından Uğur topu uzaklaştırdı.
60'Orta alanda topla buluşan Belluschi, Fernandao'yu rakip savunma arkasına kaçırmak istedi ama gönderdiği yüksek topu savunma karşıladı.
58'Trabzonspor karşı atağında sol kanatta topla buluşan Erkan'ın pasında topla buluşan Mehmet Ekici'nin uzak mesafeden kaleye sert şutunda top yandan dışarıya gitti.
57'Mücadele tempo kazandı. Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Josue'nin ceza alanına etkili ortasında Uğur, topu sektirmeden uzaklaştırmayı başardı.
56'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Özer'in pasında topla buluşan Yusuf, rakibini geçtikten sonra ceza alanına yerden sert bir orta gönderdi ama savunmada Aziz Behich topu karşıladı.
55'Sağ kanattan etkili gelişen Bursaspor atağında Şener, rakibini geçip ceza alanına ortasını yaptı ama savunmada Uğur topu karşıladı.
54'Bursaspor'da Fernandao, sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve kaleci Hakan'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama Fırat Aydınus, Fernandao'yı kendini yere attığı için sarı kart gördü.
53'Trabzonspor karşı atağında rakip ceza alanı dışında topla buluşan Cardozo'nun kaleye sert şutunda top üstten dışarıya gitti.
52'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Salih topu uzaklaştıran isim oldu.
51'Bu kez sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Şener'in son çizgi yakınlarından ceza alanına ortasında savunmadan seken top kornere gitti.
50'Sol kanattan etkili gelişen Bursaspor atağında Josue'nin ceza alanına sert ve etkili ortasında kaleci Hakan topun sahibi oldu.
49'Bu arada Trabzonspor'da Salih Dursun, bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor. Salih'in ciddi bir problemi yok.
48'Gelişen Bursaspor atağında rakip ceza alanı yakınlarında topla buluşan Bakambu'nun sol kanattan ceza alanına koşu yapan Volkan'a pasında araya savunma girdi.
47'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Deniz, Ozan Tufan'a faul yaptı.
46'Bordo mavililer, ikinci yarıya golle başladı. Sol kanattan başlayan atakta ceza alanı dışında topla buluşan Fatih'in ceza alanına yerden pasında Özer, topu kontrol edip kaleye şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi.
46'GOL! Özer Hurmacı
46'Karşılaşmanın ikinci yarısı Bursasporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.
45'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf, Serdar'dan sıyrılıp ceza alanına girmek isterken rakibine faul yaptı.
45'Mücadelenin hakemi Fırat Aydınus, ilk yarının sonuna 2 dakika ekledi.
45'Trabzonspor, maçın başından beri en net pozisyonuna girdi. Sol kanattan gelişen atakta Yusuf'un ceza alanına ortasında Cardozo'nun yakın mesafeden kafa vuruşunda top sağ direğin hemen yanından dışarıya çıktı.
44'İlk yarının son anlarında tempo düşmeye başladı.
43'Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Josue'nin ceza alanına sert ortasında Fernandao, topu kontrol etmek istedi ama başarılı olamadı.
42'Bursaspor, rakip ceza alanına oldukça yakın bir noktadan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Volkan Şen'in ceza alanına ortasında Salih topu karşılayan isim oldu.
40'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında orta alanda topu alan Cardozo, rakip yarı alana geçip sol kanattaki Erkan'a pasını verdi. Erkan, ceza alanı ön bölümüne kadar gidip kaleye şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
39'Geride kalan bölümde Trabzonspor'un Bursaspor karşısında %55'e %45 üstünlüğü bulunuyor.
38'Bordo mavililerin atakları sıklaşmaya başladı. Sol kanattan gelişen atakta Erkan'ın ceza alanına ortasında Harun çıkıp topun sahibi oldu.
37'Bordo mavililer yine sağ kanattan geldi. Bu kez Özer'in ceza alanına etkili ve sert ortasında Harun çıkıp topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
36'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Salih'in ceza alanına ortasında savunmada Serdar topu karşıladı.
35'Bursaspor'un etkili gelişen atağında Josue'nin uzak mesafeden kaleye sert şutunda Hakan, sağ direk dibinde topu son anda çeldi.
34'Bu arada Bursaspor takımında Ozan Tufan, bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi için oyun alanının kenarına gitti.
33'Bordo mavililer, güzel paslaşmalarla rakip ceza alanı ön bölümüne kadar gittiler ama son olarak Özer'in sağ çaprazdaki Cardozo'ya pasında Cardozo, uygun pozisyonda topa vuracağı anda ayağı kaydı ve pozisyon sonlandı.
31'Bordo mavililerde sakatlık geçiren Jose Bosingwa'nın yerine Fatih Atik oyunda.
30'Jose Bosingwa, oyuna devam edemeyecek. Portekizli oyuncu, sedyeyle oyunu terk ediyor.
29'Trabzonspor'da Jose Bosingwa, ceza alanına yapılan ortada topa müdahale ettikten yere ters ayağıyla bastı ve bir sonra sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor. Oyun durmuş durumda.
28'Bursaspor'da önce Josue, kaleci Hakan'ın önde olduğunu görünce aşırtma bir vuruş yaptı ama top yandan dışarıya gitti. Ardından bir başka atakta Ozan Tufan, kaleye uzak mesafeden şut denemesinde bulundu ama çok zayıf bir şut oldu.
27'Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Josue'nin ceza alanına sert ortasında Hakan topu sektirmeden kontrol etti.
26'Gelişen Bursaspor atağında Fernandao, ceza alanı ön bölümünden ceza alanına girip topu Volkan'a bıraktı. Volkan Şen'in şutu savunmadan sekip kornere gitti.
25'Bordo mavililer ilk kez bu kadar etkili geldi. Sol kanattan gelişen atakta Erkan pasını Yusuf'a ve Yusuf'ta ceza alanının hemen dışındaki Medjani'ye pasını verdi. Medjani'nin gelişine vuruşunda top üstten az farkla dışarıya gitti.
23'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Medjani, sol iç koridordan rakip ceza alanı yakınlarına kadar gidip pasını Özer'e verdi. Özer'in uzak mesafeden kaleye şutunda top savunmadan sekti.
22'Geride kalan bölümde Bursaspor Volkan Şen ve şimdi de Fernando ile gole çok yaklaştı. Trabzonspor'un henüz net bir pozisyonu yok.
21'Bursaspor, ikinci kez gole çok yaklaştı. Bakambu, rakibinden topu kapıp ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına girip topu sol direk yakınlarındaki Fernandao'ya gönderdi ama Fernandao topa dokunmaya çalıştı ama dokunamadı ve top auta gitti.
21'Bursaspor, ikinci kez gole çok yaklaştı. Bakambu, rakibinden topu kapıp ceza alanı sağ yan çizgisinden ceza alanına girip topu sol direk yakınlarındaki Fernandao'ya gönderdi ama Fernandao topa dokunmaya çalıştı ama dokunamadı ve top auta gitti.
20'Sol kanattan gelişen Trabzonspor atağında Deniz'in pasında topla buluşan Erkan'ın ceza alanına yüksek ortasında Medjani kafa vuruşunu yaptı ama top kaleci Harun'da kaldı.
19'Kullanılan serbest vuruşta Josue'nin ceza alanına ortasında Fernandao ve Cardozo topa yükseldi ama kafayı vuran ve topu uzaklaştıran isim Cardozo oldu.
18'Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Volkan Şen, Salih'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Volkan, bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor.Volkan, oyuna devam edebilecek.
17'Kullanılan serbest vuruşta Belluschi'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken topa Bakambu yakın mesafeden dokunamadı ve top auta gitti.
16'Bursaspor'da Fernandao, rakip yarı alanın ortalarında topla buluştu ve Uğur'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
14'Bu kez gelişen Trabzonspor atağında Erkan, sol kanattan ceza alanı ön bölümüne kadar gidip Cardozo ile ver-kaç yapmak istedi ama Cardozo'nun içeriye çevirdiği top Harun'da kaldı.
13'Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında Aziz Behich'in ceza alanına yüksek ortasında Fernandao, arka direk yakınlarında topa vurmak için hazırlandı ama başarılı olamadı.
12'Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Volkan Şen'in ön direğe ortasında Fernandao vuruşunu yaptı ama top dışarıya gitti.
11'Gelişen Bursaspor atağında Fernandao, sağ kanatta son çizgi yakınlarından rakibinden sıyrılmak isterken top kornere çıktı.
10'Trabzonspor savunmasında topla buluşan Salih'in rakip savunma arkasına koşu yapan Deniz'e uzun pasında Deniz topa hareketlendi ama ofsayt bayrağı kalktı.
9'Oyunun son bölümünde Trabzonsporlu oyuncular topa daha fazla sahip olmaya başladı.
8'Trabzonspor'un etkili geldiği an. Sağ kanattan gelişen atakta Deniz'in ceza alanına ortasında Erkan topu göğsüyle kontrol edip kaleye şutunu çekti ama top Serdar'dan sekti. Bu pozisyonda Trabzonsporlu oyuncular elle oynama ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.
7'Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Bakambu, Medjani'ye faul yaptı.
6'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mehmet Ekici'nin ceza alanına ortasında kafalardan seken topu Hakan tokatladı ama ardından ceza alanı içindeki itiş kakış sonrasında Bursaspor lehine faul kararı verildi.
5'Kullanılan serbest vuruşta Özer'in ceza alanına ortasında Salih'in kafa vuruşunda top kale sahasından sekti. Ardından Deniz topu arkadaşına kazandırmak isterken savunmaya çarpan top kornere gitti.
4'Trabzonspor karşı atağında Medjani, sağ kanattan köşe gönderi yakınlarına kadar gitti Aziz Behich'ten sıyrılmak isterken yerde kalınca karar Fırat Aydınus, faulü verdi.
3'Bursaspor inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Volkan Şen, ceza alanı içi sağ çaprazından karşı karşıya pozisyon vuruşunu yaptı ama Hakan topu çelmeyi başardı. Dönen topta Belluschi yakın mesafeden vurdu ama yine Hakan gole izin vermedi.
2'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Fernandao, Erkan'a faul yaptı.
1'İlk düdük çaldı ve karşılaşma Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
 M.Ö.Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda İstiklal Marşı'mız...
 M.Ö.İki takım oyuncuları mücadelenin hakemi Fırat Aydınus ve yardımcıları eşliğinde sahaya çıkıyor.
 M.Ö.Şenol Güneş, son olarak 1998/99 sezonunda Sakaryaspor teknik direktörü olarak Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelmişti.
 M.Ö.Trabzonspor'un 6 şampiyonluğu kazandığı yıllarda kaleyi koruyan ve bordo mavililerin efsane isimlerinden biri haline gelen Şenol Güneş, tam 6010 gün sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakip olacak.
 M.Ö.UEFA Avrupa Ligi yarışını yakından ilgilendiren bu mücadeleden galip ayrılan taraf bu haftayı 5. sırada tamamlayacak.
 M.Ö.Trabzonspor ile Bursaspor Spor Toto Süper Lig'de 31. haftaya 50'şer puanla girerken Bursaspor averajla 5. ve Trabzonspor ise 6. sırada yer aldı.
 M.Ö.Zorlu karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek...
 M.Ö.Okan Kocuk, Bakaye Traore, Samuel Holmen, Ertuğrul Ersoy, Enes Ünal, Bekir Yılmaz ve Emre Taşdemir ise Bursaspor'un yedek bekleyecek isimleri.
 M.Ö.İbrahim Demir, İshak Doğan, Fatih Atik, Zeki Yavru, Waris Majeed, Soner Aydoğdu ve Aykut Demir; Trabzonspor'da yedek bekleyecek isimler.
Editör: TE Bilişim