Anadolu Adalet Sarayı 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık İbrahim Hacıosmanoğlu ile müşteki Aziz Yıldırım katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol, müvekkilinin suçtan zarar gördüğü için şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Şikayete dayalı sözler basın yayın organlarında yer almıştır. Müvekkilimin görgüye dayalı bilgisi yoktur. Bu nedenle duruşmada dinlenilmesine gerek yoktur" dedi.

Sanık Hacıosmanoğlu'nun avukatı Raife Özkan Türker de müvekkilinin, Trabzonspor'un kura çekimleri için İsviçre'ye gittiğini ve bu nedenle duruşmaya katılamadığını kaydederek, müvekkilinin bir dahaki celse duruşmaya katılacağını söyledi.

Hakim Hun Hüseyin Köse, sanık avukatına müvekkilini hazır etmesi için süre vererek, duruşmayı erteledi.

"Kura çekmeye gitti diye davayı uzatamayız"
Hakim Köse, davayı bir an önce karara bağlamak için duruşma için bir hafta sonrasına gün vermek istediğini belirtti.  

Sanık avukatı Türker, erken tarih verilmesine itiraz edince Köse, "Aslında zorla getirme kararı çıkartmam gerekiyor. Ama tanınmış bir kulüp başkanı olduğu için zorla getirme çıkarmamıza gerek yok. Duruşma tarihi önceden tebliğ edildi. Duruşmaya gelmesi gerekiyordu. 'Kura çekmeye gitti' diye duruşmayı uzatamayız" ifadelerini kullandı.

İddianameden
Anadolu Cumhuriyet Başavcılığınca hazırlanan iddianamede, Hacıosmanoğlu'nun, 19 Temmuz'da düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı ile 14 Haziran'da bir televizyon programında, hakaret suçunu işlediği anlatılıyor. 

İddianamede, Hacıosmanoğlu'nun, Yıldırım hakkında "Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ceza alacak", "emek hırsızı", "asker kaçağı" şeklinde cümleler sarf ettiği aktarılarak, Hacıosmanoğlu'nun "basın yoluyla hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 5 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.