Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükaydın, kulüp olarak zor günler geçirdiklerini ama bu işin altından hep beraber kalkacaklarını belirterek, ''Bu tür süreçler insanı yorar, kulübü de yorar ama Trabzonspor Kulübü'nün büyüklüğü bu zor günlerin ortasından kalkmaktır. İnşallah en kısa sürede toparlanıp iyi sonuçlarla yukarılara doğru tırmanacağız'' dedi.

Bu sezon taraftarları üzdüklerini ifade eden Büyükaydın, ''Bundan dolayı bütün camiadan özür diliyoruz. Artık önümüze bakmamız lazım. Camia, yönetim, basın olarak ele ele vermek lazım. Kulübü, takımı ayağa kaldırmak için bütün, hep beraber seferber olacağız. Birbirimizi yıpratarak, birileri giderek, birileri gelerek bu iş olmaz. Birtakım şeyler zamanı geldiğinde yapılacaktır belki ama zor dönemlerde el ele vererek takımımızı üst seviyelere taşımak lazım'' diye konuştu.

Bazı Trabzonspor taraftarlarının ''acaba kümede kalır mıyız'' biçimindeki söylemlerine ilişkin olarak ise Büyükaydın, şunları kaydetti:

''Puansal olarak baktığımızda bugünkü konum insanların kafasına bu tip düşünceler getirebilir. Son yıllardaki belki en kötü dönemlerimizi yaşıyoruz. Türk futbolunda 2 yıldır yaşanan süreç, kulüp olarak bizleri zor durumda bıraktı. Bu dönemde hakemlerle ilgili konuşmayı çok yeğlemedik ama geçen yıl ve bu yıl çaldıkları düdük veya kaldırdıkları bayraklarla kaybettiğimiz puanları görüyoruz. 

Bu yıl UEFA'da, Şampiyonlar Ligi'nde maç yönetmiş en üst düzeydeki hakemlerin aleyhimize çaldıkları düdükleri ve kaybettiğimiz puanları yaşadık. Bursaspor maçında son dakikada atılan golün iptal edilmesiyle kaybettiğimiz maç var. Son oynadığımız Fenerbahçe maçında attığımız gol verilmedi, onların attığı ilk gol ise ofsayt. Cüneyt Çakır'ın yönettiği Sivasspor maçında yan hakemin ofsayttan maçı devam ettirip verdiği golü hatırlayın. Bu şekilde kaybettiğiniz puanlar ilave ettiğinizde puan cetvelindeki durumumuz ne olur, böyle bakalım olaya.''

Büyükaydın, ''Trabzonspor'a karşı bir organize mi yapılıyor'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Organize ifadesini kullanmam belki çok doğru değil ama bütün hepimiz çıplak gözle görüyor. Gol olan bir pozisyonda, bilgisayar sistemlerinin ortaya koyduğu bir olayı bile bazı spor yazarları 'ben ona inanmıyorum' diyor. Bu duruma gelmişiz. Bunu nasıl yorumlamanız gerekir. Hakem hatalarıyla kaybettiğimiz puanları eklediğiniz zaman Trabzonspor ilk üçte oluyor'' dedi.

-''İyi oynamıyoruz''-

Bu tür bahanelere sığınmak istemediklerinin de altını çizen Yılmaz Büyükaydın, ''Bu sene iyi futbol oynamıyoruz. Bunda hemfikiriz. Futbolu seven, zevk alan bir insan olarak ortaya koyduğumuz futboldan keyif almıyorum. Büyük takımsak daha mücadeleci, daha ortaya net ve iyi şeyler koyan bir takım olmalıyız. Transferde hatalar yapmış olabiliriz. Her şeyi doğru yaptık dememiz çok doğru değil. Eksiklerimizi de kabul ederiz. Türkiye'de rakiplerimizin üst düzey paralar vererek aldığı yabancı oyuncularda bile hata oluyor. Ama biz mevcut kadromuzun maçlarda en iyi şekilde mücadele edip ortaya iyi futbol koymasını istiyoruz. Kaybetmek, kazanmak doğal. Ama iyi futbol oynamadığınız, mücadele etmediğiniz zaman bu durum camiayı, bizi yoruyor. Bundan muzdaribiz. Bu takımı düzeltmek veya bir takım şeyleri daha iyi ortaya koymak artık çok daha fazla elzem oldu. Bunlarla ilgili uğraşıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Büyükaydın, ''dört büyükler'' içinde en çok hakkı yenen kulüp Trabzonspor mu'' şeklindeki soru üzerine, ''Bunu söylemeye gerek var mı. Bunu herkes görüyor. Biz bu kadar kötü ve istediğimiz gibi oynamamamıza rağmen silinen veya kaybedilen puanları alt alta koyduğunuz zaman puan durumumuz nereye geliyor. Fenerbahçe maçından galip gelsek puan farkı 1'e iniyor. Yarışta bir yere geleceğiz. Çok fırsat ortaya çıktı kazanamadık, şansı olmadı veya iyi futbol oynamadığımız için oldu. Ama ligin bu sene ne hale büründüğü ortada. Türkiye'de futbol diye bir şey ortada yok'' dedi.
Editör: TE Bilişim