Yapılan transferlere bakıldığında Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ligin favorisi gibi görüldüğünü belirten Altıntop, "Yaptıkları iyi transferlere rağmen onlarla kafa kafaya oynayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Halil Altıntop, klasik bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, "Her zaman olduğu gibi inişli çıkışlı bir kamp dönemi. Yeri geldiğinde bazı oyuncuların sıkıntısı oluyor ama genel olarak baktığımızda olumlu bir kamp dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

'Hamit'le oynamak heyecanlı'

Galatasaray'a transfer olan kardeşi Hamit Altıntop'la karşılıklı oynamanın heyecanlı bir deneyim olacağını vurgulayan Halil, "Geçen sezon ben ilk defa Türkiye'ye geldim ve hayatımda yeni bir dönem başladı. Kendisinin de çok olumlu şeyler yaşayacağını düşünüyorum. Karşı karşıya oynamak ikimiz için de heyecanlı bir deneyim olacak" diyerek duygularını dile getirdi.

'Kafa kafaya oynarız'

Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin yaptıkları transferleri de değerlendiren Halil Altıntop, şunları söyledi:

"Galatasaray ve Fenerbahçe isimlere baktığımızda transfer konusunda bizden ilerideler ama futbolda bunun hiçbir anlamı yok bence. İyi çalıştığımız sürece sürprizlere açık olduğumuzu düşünüyorum. Başkalarına aldırmadan kendimize bakıp, kendi işimizi doğru dürüst yaparak yolumuzda devam etmemiz gerek. Yaptıkları iyi transferlere rağmen onlarla kafa kafaya oynayacağımızı düşünüyorum."

'Burak'ın açığını kapatırız'

Burak'ın gidişinin ardından takımın gol yollarında sıkıntı çekip çekmeyeceğiyle ilgilibir soruyu da yanıtlayan Halil, "Geçen sezonki gibi gol sayısı yüksek olmaz ama geçen sezon yediğimiz kadar da gol yemeyiz. Dengelenir bence. Burak iyi ve önemli bir futbolcuydu. Ama takımda çok kaliteli oyuncularımız var. Kendi kalitemize göre o açığı da kapatacağımızı inanıyorum" ifadesini kullandı.

'İyi futbolcusu olan şampiyon olmuyor'

Halil, transferlere bakıldığında ligin favorisinin kesinlikle Galatasaray ve Fenerbahçe olduğunu belirterek, "Ama futbolda öyle bir adalet yok. Hangi takımın daha çok iyi futbolcusu varsa o şampiyon bitirir diye bir kural yok. Bu sene Anadolu takımlarından biri iki tane sürpriz bekliyorum. Sezon sonuna doğru baktığımızda çok iyi çalışan takımlar vardı. Güzel ve çok çekişmeli bir sezon geçireceğimize inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim