Bordo-Mavililer’in eski futbolcusu Halil Altıntop Trabzonspor’a yüksek bir ücrete imza attığını ifade ederek, “Trabzonspor’dan aldığım parayı hak etmedim” dedi.

Trabzonspor eski yönetimi kulübün parasını adeta batan geminin malları gibi dağıtmış. Zokora ve Henrique ile yaşanan sözleşme skandallarından sonra Halil ve Serkan’ın yeni ücretleri kulübün uçuruma nasıl atıldığını ortaya koydu.

1.7 MİLYON EURO ALIYORDU

Trabzonspor’un yollarını ayırdığı Halil Altıntop’un ayrılık sonrasında takım arkadaşları ile görüşmesinde yıllık 1.7 milyon EURO’luk ücreti için, “Aldığım para gerçekten çok yüksekti. Bu kadar kulüpte oynadım ama böylesi yüksek bir rakama imza atmamıştım. Aldığım paranın karşılığını da veremedim. Bu parayı hak etmedim. Hayırlısı ayrılmaktı” dedi. Bu sözler Trabzonspor’un oyunculara verdiği ücretlerin hak etmediği boyutta astronomik olduğu gerçeğini ortaya koyarken, Halil’in Augsburg’a 900 bin EURO’ya imza atması samimi itirafının doğruluğunu da gösteriyordu.

900 BİN UERO’YA İMZA ATTI

Trabzon’da Halil Altıntop’un biletinin kesilmesinin altındaki gerçekleri de gün yüzüne çıkmaya başladı. Bordo-Mavililer’de yabancı krizi ile uğraşılırken, Halil Altıntop’un da sık sık Sportif Direktör Ünal Karaman ve yöneticilere alacakları konusunda baskı yaptığı, ancak karşılığını bulamayınca FIFA’ya başvurduğu belirtildi. Halil’in alacağının 600 bin EURO civarında olduğu, yöneticilerden sonra kendisiyle görüşen Karaman’ın, “Sen kaptansın. Alacağın ödenecek, biraz anlayış göster’ dediği ama aldığı cevap ile yıkıldığı belirtildi.

TRABZON’A REST ÇEKMİŞ

Halil, Karaman’a, “Bu zamana kadar sabrettik. Ya alacağım ödenir ya da hem bonservisimi alıp giderim hem de kalan alacağımın yanında 2 milyon EURO da tazminat alırım’ resti çekti. Bu tavır üzerine Karaman yöneticiler ile görüşerek, alacağın ödenmesini isterken, bunun gerçekleşmesinden sonra Halil ile görüştü. Parasının yatmasından sonra olayı unutup hemen takıma dönen ve çalışmalara katılan Halil’e, “Bu tavrından sonra burada kalamazsın. Seninle yollarımızı ayırma kararı aldık’ derken, gurbetçi golcüde bu sözler üzerine ayrılık kararı aldı. 5 dakikalık görüşme sonrası Halil’in Trabzon defteri kapandı.
Editör: TE Bilişim