Trabzonspor’un galibiyeti yeterince hak ettiğini belirterek sözlerine başlayan Halilhodzic, şunları söyledi: “Defansif anlamda Fenerbahçe’yi iyi kontrol edebildik. Mehmet Topal’ın uzaktan şutu dışında rakibimize gol fırsatı vermedik. Kendi takımımız adına 5 net gol fırsatı yakaladığımızı not aldım maç esnasında. 5-6 tane de aceleyle oluşturduğumuz ataklar oldu. Daha kontrollü olabilseydik daha çok gol fırsatı yakalayabilirdik. Kazanmak isterdik. Bu oyuna yazık olduğunu söyleyebilirim. Başkanımız İbrahim Bey ve taraftarlarımıza bu maçta bir galibiyet hediye etmek istiyorduk. Ama olmadı. Buna rağmen iyi bir maç çıkarttığımızı düşünüyorum. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Unutmamamız gereken konu şu. Bazı oyuncularımız sadece bir idmanla maça çıktılar. Eksik olan oyuncularımız da vardı. Eksik oyuncularımıza, takıma yeni katılanlara ve yeterli çalışma fırsatı bulamamamıza rağmen bu oyundan ve skordan memnun olalım. Asıl Trabzonspor’u 2-3 ay sonra göreceksiniz.

Bu akşamki gibi net fırsatlar yarattığınız zaman ileriye dönük taktiğinizi ve oyunumuzu geliştirdiğimizi düşünebiliriz. Son vuruşlarda aceleciydik. Biliyorsunuz Yatabare ve Waris bir idmanla sahaya çıktılar. Bir an önce sonuca gitme adına aceleci davrandılar. Bunun neticesinde yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik. Bu da konsantrasyon eksikliğine neden oldu. 8 hafta sonra umarım ve görürsünüz ki kendimizi geliştireceğiz. Bu akşamki fırsatları bulduğunuzda geriye kalan skor elde etmek olacak.

Futbolda en zor olan gol atmaktır. Gol atmak istedik ama başaramadık. Kalecinin bacak arasından geçen top çizgide durdu. Zemin biraz daha ıslak olmuş olsaydı belki de top filelerdeydi. Ben de hücum oyuncusuydum. Kendine güvenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bu akşam sahadaki oyuncularım çokça fırsat buldu. İlk kez Trabzon’a geldiler ve bir idmanla sahaya çıktılar. Çok istediklerine eminim. Buna odaklandılar. Çok istedikleri için belki doğru kararlar veremediler. Şunu da unutmamak gerek Türkiye’nin en iyi takımlarından biriyle oynadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum.

Salih’i sağbek oynatamazsınız. Asla oynatamazsınız. O mevkiinin özelliklerine cevap verebilecek bir tekniğe sahip değil. Salih’i gücünden faydalanmak için orta sahada oynatabilirdiniz. Genç bir oyuncu ve tekniğinde eksiklikler var. Şuan sakat oyuncularımız var. Bazı sorunları bir şekilde halletmeye çalışıyorum. Zeki’nin de orta sahada oynayabileceğini biliyorum. Bosingwa’nın sakatlığı vardı. Onun yokluğunda Zeki görevini yerine getiriyor. Sakatlıklar geçtiğinde her oyuncuyu daha iyi pozisyonlarda değerlendirme şansına sahip olacağım.

8 yıl önceki deneyimim 7 ay sürmüştü. Açık konuşmak gerekirse bu kez Türkiye maceramın ne kadar süreceğini bilmiyorum. Türkiye’yi ve burada yaşamayı seviyorum. Önemli teklifleri geri çevirerek İbrahim Başkan’ın çok istemesiyle buraya geldim. İki aydır çok çalıştık. Bir bu kadar daha çalışabilirsek çok daha iyi bir takım olacağız. Bu sezon Trabzonspor’un iyi bir sezon geçirmesini istiyorum. Hem ligde hem Avrupa’da güzel maçlar çıkarmak istiyoruz.”
Editör: TE Bilişim