Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturmayı hedefleyen Trabzonspor, teknik direktör Halilhodzic ile anlaşmasının ardından transferde hareketliliğini devam ettirerek kadrosuna önemli oyuncular kattı. Bordo-mavilier, transfer döneminde teknik direktör Vahid Halilhodzic'in yanı sıra 18 futbolcu ile anlaşma sağlarken, 15 futbolcuyla da yollarını ayırarak transferde en hareketli kulüplerin başında geldi.

Karadeniz ekibi, Halilhodzic ile anlaşma imzaladıktan sonra kadrosuna İngiltere'nin Watford takımından Essaid Belkalem, Benfica'dan Oscar Cardozo, Monaco'dan sözleşmesini fesh eden Carl Medjani, Fransa'nın Guingamp takımından Fatih Atik, Antalyaspor'dan Musa Nizam, Kardemir Karabükspor'dan İshak Doğan, Milan'dan Kevin Constant ve Kayserispor'dan Sefa Yılmaz olmak üzere 8 futbolcu dahil ederek önemli transferler gerçekleştirdi.

Bordo-mavililer, Halilhodzic'ten önce Galatasaray'dan Salih Dursun, Wolfsburg'dan Ferhat Yazgan, Bandırmaspor'dan Kurtuluş Yurt, Gaziantepspor'dan Turgut Doğan Şahin, Altınordu'dan Gökhan Karadeniz, Orduspor'dan Anıl Taşdemir, Ajax'tan Serhat Çakmak, Elazığspor'dan Serdar Gürler, Deniz Yılmaz ve 1461 Trabzon'dan Yusuf Erdoğan olmak üzere 10 futbolcuyla anlaştı. 

15 futbolcuyla yollar ayrıldı
Trabzonspor, Ondrej Celustka (sözleşmesi feshedildi), Abdülkadir Özdemir (Şanlıurfspor kiralık), Şahin Aygüneş (sözleşmesi feshedildi), Mehmet Kuruoğlu (Boluspor), Torric Jebrin (sözleşmesi feshedildi), Olcan Adın (Galatasaray), Marc Janko (sözleşmesi feshedildi), Paulo Henrique (Çin Shangai), Alim Öztürk (sözleşmesi feshedildi), Batuhan Karadeniz (sözleşmesi feshedildi), Göksu Alhas (Şanlurfaspor kiralık), Gökhan Alsan (Şanlurfaspor kiralık), Adrian Mierzejewski (Al Nassr), Aykut Akgün (Kardemir Karabükspor), Zeki Ayvaz (Balıkesirspor) ile yollar ayrıldı. Ayrıca, Anıl Taşdemir Kayserispor, Soner Aydoğdu Kardemir Karabükspor ile anlaşmaları halinde bedelsiz gidecek. 

Toplam 18,5 milyon avro, Halilhodzic döneminde 14 milyon avro
Trabzonspor, transferde Vahid Halilhodzic döneminde daha fazla bonservis bedeliyle oyuncu aldı. Fatih Atik, Carl Medjani, Salih Dursun, Turgut Doğan Şahin'in kulüplerine sözleşmeleri bittiği için ödeme yapmayan Karadeniz ekibi, 14 oyuncuya yaklaşık 18,5 milyon avro ödeme yapacak. Halilhodzic döneminde yaklaşık 14 milyon avro bonservis bedeli karşılığında oyuncular kadroya dahil edildi.

Karadeniz ekibi, 18,5 milyon avroluk maliyete karşın Olcan Adın'ı Galatasaray'a, Pauolu Henrique'yi Çin'in Shangai takımına 4'er milyon avro, Adrian Mierzejewski'yi Al Nasr Kulübü'ne 3 milyon 200 bin avroya vermek üzere toplam 3 oyuncudan 11 milyon 200 bin avroya gelir elde ederek transferlere kaynak oluşturdu.

En pahalısı Cardozo, en ucuzu Kurtuluş
Trabzonspor, 18 transferi içerisinde en yüksek ücreti Cardozo'nun transferinde harcadı. Bordo-mavililer, Portekiz'in Benfica Kulübü'ne bonservis için 5 milyon avro, oyuncuya da 3 yıl için 7,5 milyon avro olmak üzere toplam 12,5 milyon avro karşılığında bu flaş transferi gerçekleştirdi.

En az parayı ise Bandırmaspor'dan alınan kaleci Kurtuluş Yurt'a ödeyecek.  Bordo-mavililer, oyuncuya aylık 850 lira ödeme yapacak. Kurtuluş, gelecek sezon için pilot takım 1461 Trabzon'a kiralandı

Hayal kırıklığı Turgut Doğan Şahin
Trabzonspor'da transferde hayal kırıklığı yaratan isim Turgut Doğan Şahin, oldu. 2 yıl için 5 milyon 35 bin liraya anlaşılan futbolcu, bordo-mavili takımın Avusturya kampında teknik direktör Vahid Halilhodzic'in gözüne giremedi. Bu futbolcudan kendisine kulüp bulunması istenerek antrenmana alınmadı.

Ajax'tan alınan Serhat Çakmak da kamp kadrosunda yer almazken, Sefa Yılmaz'ın transferi karşılığında Anıl Taşdemir Kayserispor'a verildi.