Süper Lig'in 4'üncü haftasında sahasında Kasımpaşaspor ile yarın karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Halilhodzic üst üste alınan beraberliklerin ardından takımın moral değerlerini yukarı çekmek için yoğun bir çaba harcıyor. Erciyespor, Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında kaybedilen 6 puan sonrası zirve ile arasındaki puan farkını açmak istemeyen Karadeniz ekibinde bütün hesaplar 3 puan üzerine yapılırken, Boşnak çalıştırıcı zorlu maç öncesi takımda değişikliğe gideceğinin sinyalini verdi. Artık puan kaybetmeye tahammülü olmayan kurt hoca, bütün riskleri alarak Kasımpaşaspor karşısında sahaya farklı bir kadro sürmeye hazırlanıyor. 

Kadroyu değiştiriyor 
Takımın defans ağırlıklı futbol oynamasından ötürü eleştirilerin farkında olan Halilhodzic; Cardozo, Waris veYatabare üçlüsünü sahaya sürerek güçlü bir hücum hattı oluşturmayı planlıyor. Bu durumda ise 5+3 yabancı kuralı nedeniyle orta saha ve savunmada bazı oyunculardan vazgeçmek durumunda kalınacak. Bu tercihi halinde Belkalem yine defansta oynayacak; Constant, Medjani ve Papadopoulos gibi isimlerin ikisinden vazgeçmiş olacak. 

Herkes bu takımın parçası 
Başakşehir maçında yaşanan hakem hatalarından sonra sinirlerine hakim olamayan kaptan Onur Recep Kıvrak ile özel olarak ilgilenen Boşnak teknik adam, tüm futbolculara moral verici bir konuşma yaptı. Halilhodzic'in, "Herkes bu takımın bir parçası ve bu takımı sahiplenmeli. Eğer kendinizi buraya ait hisseder ve onun için mücadele ederseniz başarıyı yakalama ihtimalimiz çok güçlenir. Sorumluluk alın" diyerek oyuncuların aidiyet duygusunu artırmaya çalıştığı öğrenildi.