Trabzonspor, bugün ilk defa Hüseyin Avni Aker’de taraftarlarının karşısına çıktı. Programa göre Trapani Calcio ile oynanacak hazırlık maçının iptal olmasının ardından bordo-mavililer taraftarlarına sürpriz yaparak iki kadroya bölünerek kendi aralarında idman maçı yaptı. 

Temiz Beyaz, takımının yeni transferlerle oluşan Fırtına takımını 3-2 yendiği karşılaşmanın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, bir basın açıklaması yaptı. 

Karşılaşmanın değerlendirmesini yapan Halilhodzic, “Zevkli bir maç izledik veya iki takımda mücadele etti. Birkaç güzel gol izledik. Güzel mücadele izledik. Fiziksel açıdan birkaç oyuncunun eksik kaldığını ritim eksikliğini olduğunu gördük. Genel anlamda memnunum. Mücadelelerinden memnunum. Çok düzeltmemiz gereken hatalarımız olsa bile memnunum. Bundan sonra yapmamız gereken kendimizi defansif ve ofansif oyun anlayışımızı oturtmakla geçecek. Çok gecikmemiz var. Maalesef, lig başlıyor yarış başlıyor, ve bu yarışa ilk maçlara pek hazır olamayacağımızı söyleyeceğim. Maalesef hazır olamayacağız” dedi. 

Yeni transferlerle kafasının rahatlayıp rahatlamadığı sorulan Halilhodzic, “Kampa getirdiğim oyuncu grubu tam anlamıyla Trabzonspor’un benden beklentilerine uymuyordu. Ligin diplerinde oynamaya yetebilirdi. Ama bu oyuncu grubuyla Şampiyonlar Ligi veya ligin üst sıralarına oynamak mümkün olamayacaktı. Tranfser süreci henüz bitmemişti. Son 10 gün 1 hafta yöneticilerimiz çok büyük bir çabayla çalıştılar. İlk 10’uncu oyuncu gerektiğini söylediğim anda 10 oyuncu gelecek. İyi oyuncular transfer ettiğimizi düşünüyorum. Bu tranfserler yerli ve yabancı oyuncuların iyi olduğunu söyleyebilirim. İnanılmaz bir şekilde hızlı davrandık ve hızlı gelişti bu transferler. Pek vaktimiz yoktu. Ve grubumuzun takımımızın kalite anlamında daha yükseğe çekebilecek oyuncuları transfer ettiğimizi düşünüyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim