Vahid Halilhodzic, Trabzonspor'a tarihinin en kötü sezonunu yaşatmasına rağmen alınan skorların kötü olmadığını söyledi.

Trabzonspor'la sözleşmesini karşılıklı feshetmesine rağmen 980 bin Euro'yu cebine atan Vahid Halilhodzic, France Football'a konuştu. Boşnak teknik adamın verdiği uzun röportajın Trabzonspor'la ilgili olan bölümleri ise oldukça ilgi çekici! İşte o sorular ve Halilhodzic'in cevapları:

Trabzonspor ile maceranız nasıl tamamlandı?

''Kulüp başkanı benim kişisel dostum. Konuştuk ve dostça sözleşmemi fesih etmeyi seçtik. Karmaşık bir projenin başında kendimi bulmuştum. Ona zamana ihtiyacım olduğunu söyledim. Ama o bana; bu takımı bu yıl şampiyon yapmak için işe aldığını söyledi. Ben başka bir şey daha keşfettim. Aslında, gördüğüm; Türkiye'de şampiyonluğu kazanmak için en az üç yıl beklemek gerektiğini söyledim. Ben bunu ilk günden söylemiştim" 

Böyle bir sonuç bekliyor muydunuz?

''Sonuçlar o kadar da kötü değildi. Neredeyse Avrupa Ligi elde edecek kadar iyiydi. Bazı lig maçlarında galip geleceğimiz maçlardan beraberliklerle ayrıldık. Ama bunlar benim ayrılma nedenim değil. Saha sonuçları değil ayrılık nedenim. Büyük olasılıkla biz sezonu üçüncü ve dördüncü bitirirdik. Bu bir kesinlikti.''

Ne oldu da Türk takımıyla çalışmaya karar verdiniz?

''Büyük Avrupa kulüpleri Dünya Kupası'ndan sonra benimle ilgilendi. Ben bu takımları kabul etseydim kimse bir şey diyemezdi. Ama söz verdim, çünkü ben bir söz vermiştim. Söz verdiğim için tekliflerini reddetmek bu takımlara çok garip gelmişti.''