Ligde aldığı başarısız sonuçlar ve futbolculara yönelik tavırları nedeniyle hedef tahtasına konulan Halilhodzic ile artık çalışmama kararı alan Trabzonspor, Lokeren maçından önce Ersun Yanal ile prensipte anlaşmaya varmıştı. Dün akşam saatlerinde Trabzonspor kafilesi Türkiye'ye döndü ve operasyon hızlandı. Başkan Hacıosmanoğlu ile CEO Burak Gürdal, İstanbul'da Yanal ile yeniden bir araya geldi ve taraflar son detayları konuşarak kesin anlaşmaya vardı. Başkanın Yanal'a "Bu taraftar mücadeleci ve coşkulu futbol istiyor. Bunu senin oynatacağına inanıyoruz" dediği belirtildi. Başkan ve Gürdal bugün 13.00'teki yönetim toplantısından sonra Halilhodzic'e kararı bildirecek. 

1.5 YIL İÇİN 3 MİLYON EURO ALACAK
Başkan,Trabzon'a gittikten sonra Halilhodzic ile masaya oturacak ve "Hocam senden memnun değiliz. Tarihin en iyi kadrosunu kurduk ve sen bunu bile beğenmiyorsun. İstifanı ver" diyecek. Boşnak hoca ayrılmayı kabul etmezse bu kez maaşı ödenerek gönderilecek. Trabzonspor ile 1.5 yıl için 3 milyon euro'ya anlaşan Yanal, Halilhodzic ile yolların ayrılmasından sonra Trabzonspor'daki ikinci teknik adamlık dönemine resmen başlayacak. Yanal, yarınki Konya maçında tribünde olacak. 

62 MAÇTA 30 ZAFER ELDE ETMiŞTi
27 Ekim 2007'de başladığı Trabzonspor teknik direktörlüğü görevinden 27 Nisan 2009 tarihinde ayrılan Ersun Yanal ilk döneminde 62 maça çıkıp 30 galibiyet almıştı. Yanal'ın başkana, "Bu kadro ligin en iyisi. Ara dönemde maliyetli transfer yapmaya gerek yok" dediği dile getirildi.

Fotomaç / Yunus Emre SEL