Cezayir'de gösterdiği performansı, oynanan 3 hazırlık maçında gösteremeyen Halilhodzic'in her yenilgi sonrası ayrılık sinyalleri vermesi kafaları karıştırdı. Çok sayıda yıldız futbolcu transfer edilmesine rağmen mutlu olmayan Vahid Halilhodzic'in her maç sonrasında topu yönetime atması taraftarında tepkisine neden oldu. Vahid Halilhodzic'in yaptığı açıklamalar taraftarlar tarafından,"hoca sözünü tutmak için geldi ama aklı gitmek mi istiyor?" şeklinde yorumlandı.

SON MAÇTA YAPTIĞI AÇIKLAMA

Bundan önceki iki hazırlık maçında Özbek ekibi L.Taşkent ile 2-2 berabere kalan, Almanya 1. Lig takımlarından Köln’e 2-0 mağlup olan Bordo-Mavililer, 3. Hazırlık maçında Gökhan’ın daha 1. Dakikada golüne rağmen ikinci 5 dakikada yediği 3 golle maçtan 3-1 mağlup ayrıldı. 

3 hazırlık maçında da gülemeyen Trabzonspor’da Teknik Direktör Vahid Halilhodzic,  kampın başından beri aynı sözleri tekrarladı.

Halilhodzic, "Kaybettiğimiz zaman mutlu olmayız. 60 dakika gayet iyi oyun çıkardık. Ardından gelen 10-15 dakikalık süreçte dağıldık. Biraz sinir biraz da üzüntü var. Bu 10 dakialık sürecin ardından getirdiğimiz oyuncular yetenekli olabilirler ancak Trabzonspor’da oynayacak kapasitede değiller. Çok takviye yapmamız lazım. Tranfserlerde geciktik. Bu şekilde devam edersek kalmanın bir anlamı yok. Gereken takviyeler yapılmazsa gidişat iyi gözükmüyor. Trabzon’a gittiğimizde duruma bakacağız. Gelenler oldukça gidenler de olacak” dedi. 

Halilhodzic, bordo-mavili takımın 10 takviyeye ihtiyaç duyduğunu kaydederken, “10 kişilik bir transfer oluşmasını bekliyorum. Bir durum beklerken bu değişiklik acil bir şekilde gerçekleşti. Acık ve net bir cevap oldu. Trabzonspor’un arzusu ve isteği var. Bende bunun bilincindeyim” dedi.

Halilhodzic, mevcut kadrodan göndereceği oyuncuları belirleyip belirlemediği ile ilgili soruya ise, “Gelecek günlerde her anlamda farklı farklı şeyler gelişebilir. Göreceğiz. 10 oyuncunun gelmesinin gerektiğini ve geleceğini biliyoruz. Bunların 5 yabancı ve 5 yerli oyuncunun ihtiyaç duyulduğunu ve gelmesini bekliyoruz” dedi.

Transfer gereksimini Başkan Hacıosmanoğlu’na söyleyip söylemediği ile ilgili olarak ise Halilhodzic, “ Bazı konular hakkında birilerini söylememe gerek yok. Bu oyuncu grubu buna müsait değil. Çok takviye yapmamız gerekiyor. Yabancı transferlerin de bize hizmet ve kalite anlamında katabilecek transferlere ihtiyacım var” dedi.

Cardozo ile ilgili de konuşan Halilhodzic, “Lig başlamadan önce çok çalışmalarımız var. Yapmamız gereken maç. Kısa sürede bunların hepsini nasıl yapacağımızı düşüyoruz. Sadece Cordozo değil, 10 kişiyle de görüşmelerimiz oldu. Bazı transferleri halletmemiz için zamana ihtiyacımız var. Onun üzerinde çalışıyoruz. Sabah ve gece sürekli çalışıyoruz. Biraz geç kaldık. 
Bu takım her hangi bir şekilde lige hazır değil. Transferleri yaptıktan sonra 4 -5 aya ihtiyacımız var. 
Sahaya süreceğimiz 11 oyuncunun Zidan olduğunu farz etseniz bile yine birkaç aya ihtiyaç var. 
Bu takımın takviyeye ihtiyacı var. Peşinden birkaç aylık çalışmaya ihtiyacımız var. Takımı oturtmak için birkaç aya ihtiyacım var” dedi.