Geçtiğimiz sezon ki yabancılardan sadece Bosingwa’yı takımda tutan Halilhodzic, takıma 7 yabancı aldı. Ancak yeni sezonda 5 yabancının sahada bulunacak olması Boşnak teknik adamı yeni stratejiler geliştirmeye yöneltti 

Trabzonspor’da teknik direktör Vahid Halilhodzic’i bu kez farklı bir sıkıntı sardı. Yeni sezon öncesinde takımdan Bosingwa dışında bütün yabancıları gönderen Boşnak teknik adam; Belkalem, Medjani, Constant, Cardozo, Waris, Yatabare ve Papadopoulos transferlerini gerçekleştirirken kendisi için yeni bir sıkıntının da kapısını aralamış oldu. Yeni sezonda TFF’nin 5+3 yabancı kuralının uygulanması nedeniyle Boşnak teknik adam kendi transferlerinden bazılarını da kulübeye gönderecek.

Bosingwa’nın sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe derbisinde 7 yabancıyı da kadroya alacak olan Halilhodzic’in; Cardozo, Medjani, Belkalem ve Constan’a ilk 11’de yer vermesine kesin gözü ile bakılıyor. Transferin son gününde alınan Waris, Yatabare ve Papadopoulos konusunda ise kafası karışık olan Halilhodzic’in ilk 11’de ki 5. adam olarak Waris’i tercih etmesi bekleniyor. Boşnak teknik adamın oyunun gidişatına göre Yatabare ve Papadopoulos tercihlerini de kullanabileceği belirtildi.

Halilhodzic, asıl sıkıntıyı ise Bosingwa’nın hazır hale gelmesinin ardından yaşayacak. Portekizli oyuncunun yeniden 11’e dönmesi halinde Boşnak teknik adamın yabancılar konusunda nasıl bir hamle yapacağı merak konusu. 8 yabancının da hazır olması halinde ise kulübeye en yakın görünen oyuncuların Yatabare ve Papadopoulos olması bekleniyor. Halilhodzic, kulübeye oturtacağı 3. yabancıyı ise maçtaki stratejisine göre belirleyecek. Teknik Direktör Halilhodzic, Avrupa maçlarında ise golcü oyuncuların durumuna göre 7 yabancı oyuncusunu da sahaya sürmeyi planlıyor.
Editör: TE Bilişim