Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, yönetim kurulunun kanaatinin ve düşüncesinin Trabzonspor'un teknik sorumlu Hami Mandıralı ile uzun yıllar çalışması gerektiği yönünde olduğunu söyledi.

Hami Mandıralı döneminde iyi sonuçlar aldıklarını belirterek, "Hami hocaya teşekkür etmek lazım. Trabzonspor camiasının ona minnet borcu var. Gençlere öz güven kazandırdı, onları takıma monte etti. Trabzonspor, takımı gerçek bir takım olma özelliği kazanmış durumda. Şahıslar üzerinde değil de sistem üzerinde oynayan bir takım durumuna geldik. Bu da Hami hoca sayesinde oldu" dedi.

Hami Mandıralı’nın gençlerin sürekli arkasında durduğunu ifade eden Aslan, "Avrupa hedefimiz yolunda da ilerledik. Şimdi önümüzde çok önemli bir Galatasaray maçı var. Bu maçtan da galibiyetle ayrılarak son haftaya avantajlı girmek istiyoruz" diye konuştu.

Aslan, Mandıralı’nın sezon sonundaki durumu konusunda şu aşamada kesin bir şey söylemesinin mümkün olmadığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Ancak yönetim kurulumuzun kanaati ve düşüncesi Trabzonspor’un Hami hoca ile uzun yıllar çalışması gerektiği yönündedir. Hami hoca sevdiğimiz, değer verdiğimiz biri, aynı zamanda iyi bir Trabzonsporlu. Trabzonspor’un içinden gelen bir insan olduğu için bizim sıkıntılarımızı daha iyi anlıyor. Motivasyonu daha iyi sağlıyor. Dolayısıyla biz onun kalmasını istiyoruz. Kararı sezon sonunda vereceğimiz için şimdi kesin bir şey söylemek mümkün değil. Futbolcular da bundan olumsuz etkilenmesin diye şunu söyleyebiliriz rahatlıkla, Hami hoca bizim çok daha uzun yıllar kulübümüze hizmet edecek, çok değerli bir hocamızdır. Başkan da dahil olmak üzere Hami hocaya olumsuz bakan kimse yok aramızda ama şu aşamada zamanı değil, sezonu bitirelim ondan sonra konuşacağız diye düşünerek net fikir beyan edilmiyor."

"Olcan sözleşmeli oyuncumuz"

Aslan, basında başka takımların talip olduğu yönünde haberler çıkan oyuncuları Olcan Adın’ın sözleşmeli futbolcularının olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"OIcan’ın bir yıl daha sözleşmesi var. Onu hiçbir kulübe vermeye niyetimiz yok. Hiç kimseyle görüşmedik, görüşmeye de niyetimiz yok. Geçen bir demecimi yanlış yorumlamışlar, satabiliriz gibi. Ben genel bir kural koymuştum o zaman. Çok büyük futbolcular bile büyük fiyatlara başka kulüplere gidebiliyor. Barcelona, Manchester United, Chelsea de her futbolcusunu satabiliyor ama biz önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturacağımız için Olcan kalitesinde bir oyuncuyu kaybetmek asla istemiyoruz. Olcan, bizim çok değerli oyuncumuz, gelecek yıl şampiyonluk mücadelemizde başrol oynayacağına inanıyoruz. Olcan ile ilgili bir teklif yok, Olcan’ı vermeye de niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.

Transferde hem yurt içi hem yurt dışında çalışmalar yaptıklarını ve kaliteli oyuncuların peşinde olduklarını söyleyen Aslan, "İyi ve şampiyonluk hedefleyen bir kadro için kolları sıvadık. Cardozo’yu bizden çok basın konuşuyor. Cardozo da iyi, kariylerli bir futbolcu. O da bizim prensiplerimiz çerçevesinde uyum sağlarsa, koşullarımızı uygun bulursa, anlaşabilirsek neden olmasın ama şu aşamada Cardozo ile bir sözleşmemiz yok. Henüz anlaşmış bir durum yok. O ve başka futbolcularla da çalışma içerisindeyiz. Çok daha iyi futbolcular da var listemizde" dedi.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun dünyanın en iyi futbol takımları nisan ayı değerlendirmesinde Trabzonspor’un 30. sırada yer aldığına dikkati çeken Aslan, "İlk yarıda herkes 17-18 maç yaparken biz 32 maç yaptık. Yoğun bir trafiğimiz vardı, bunun meyvesini de aldık. Kulüpler sıralamasında Türkiye’de en önde yer alan takımız. Büyük efor sarf ettik. Futboldan anlayanlar bunu değerlendirebiliyor ama ön yargılı bazı insanlar bunu küçümseyebilirler" diye konuştu.