Trabzonspor'da Mustafa Reşit Akçay’ın ayrılmasından sonra görevi devralan ve 14 maçta 24 puan toplayıp, biri hükmen olmak üzere sadece 2 yenilgi alan Hami Mandıralı’nın devam edip etmeyeceği en çok merak edilen konu.

Özellikle Trabzon’daki yerel medya bu konuda farklı iddialar gündeme getiriyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, Mandıralı’yı istemediği, Vahid Halilhodziç’le anlaştığı konusunda ciddi iddialar var. Hami Mandıralı ise bu belirsizliğin bir an önce ortadan kalkmasını bekliyor. İstanbul’da bulunan ve 1 Haziran-14 Haziran tarihleri arasında başlayacak Pro Lisans Kursu’na gidip teknik direktörlük belgesini almak için bekleyen Mandıralı’ya biz de merak edilenleri sorduk, net cevaplar aldık:

"25 YILIMI VERDİM 13 AMELİYAT OLDUM"

“Bana başkanımız bir görev verdi, ben de o görevi adam gibi, layıkıyla yaptım. Sezon sonunda CEO’muz Burak Gürdal’la bir görüşmemiz oldu. Bana kimi isteyip, istemediğimi, sordu. Ben de ona genel transfer politikamız hakkındaki düşüncelerimi ve gitmesini, kalmasını istediklerimle ilgili görüşlerimi aktardım. Aslolanın Trabzonspor’a layık bir kadro kurmak olduğunu bildirdim. Bana ‘Sen ne istersin’ diye sordu. Ben de, ‘Benim Trabzonspor’dan parayla ilgili bir talebim olmaz. Ben bu takıma 25 yılımı verdim, 13 kez bu takım için ameliyat oldum. Hiçbir zaman para konuşmadım’ dedim.

"1-14 HAZİRAN’DA BELGEMİ ALACAĞIM"

Şimdi bekliyorum. O zamandan beri arayan soran, ‘Gel oturalım, sözleşme yapalım’ diye bir söz duymadım. Zaten sözleşme yapmaya gerek de yok, ‘Seninle devam edeceğiz’ demeleri yeterli. Ama şu ana kadar böyle bir şey yok. Yine de ben göreve devam edecekmiş gibi çalışıyorum. Şimdi 1-14 Haziran’da lisans kursu var. Onu bekliyorum. Belki yönetim de teknik direktörlük belgesini almamı bekliyordur. Takımı belge çalıştırmıyor ancak sahaya çıkmak için ona ihtiyaç var. Buna da saygı duyuyorum ve inşallah belgemi alacağım.”

"BAŞKANIMIZA MİNNETTARIM"

Hami Mandıralı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kendisine tanıdığı şansa da minnettar olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu kısa sürede kesinlikle adam gibi işimizi yaptığımıza inanıyorum. Başkanımız doğru diyor, 11 yıl sonra beni Trabzonspor’a yeniden başkanımız getirdi. Bunu da minnetle söylüyorum, hiç gocunmuyorum. Allah razı olsun. Ama bana verdikleri görevi de 3-4 ay layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Teşekkürse bundan daha iyi teşekkür olmaz.”

"FUTBOLCUYA DAYALI DÜZENİ KABUL ETMEM"

“Benim parayla pulla işim olmaz. İstikbal kaygım da yok. Trabzonspor için doğru olan, iyi olan neyse onu istedim. Kimse kendini Trabzonspor’dan büyük göremez. İnsanlar buraya gelirler, çalışırlar, hizmet verirler ve misyonlarını tamamlayıp giderler. Adam gibi gidenler tekrar dönebilirler. Beni futbolcular yönetemez. Bunu geldiğimde kendilerine söyledim. Bir ağabey gibi, baba gibi konuşuruz. Ama son düdük bendedir. Takımı futbolcular kuracaksa o zaman Hoca’ya ne gerek var. Kendileri kurup oynasınlar.”
Editör: TE Bilişim