Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, önemli açıklamalar yaptı. Trabzonspor'a yakışan oyuncuların transfer edilmesi gerektiğini belirten Mandıralı, şunları söyledi: "Türkiye'de sözleşmesi biten kulüplerdeki oyunculardan Trabzonspor'a yakışan, bu formayı taşıyabilecek oyuncular üzerinde fikir edineceğiz. Bunları bir dosya haline getirip başkanımıza sunacağız. Gerçekten zor bir süreçteyiz. Trabzonspor'un kadro sıkıntısı var. Buna rağmen mevcut oyuncuların iyi niyeti ile bu duruma geldik.

BAŞKANA DOSYAMIZI SUNACAĞIZ
"Onlar sahada oynayan oyuncular. Bizler onlara dışarda ağabeylik yapıyoruz. Ancak yurt içi ve yurt dışından gelen oyuncular var. Teknik ekip olarak bu duruma ağırlık verip dosyayı başkana sunacağız. Sezon sonunda devam edecekmiş gibi çalışıp her şeyimizi ona göre hazırlayacağız. Trabzonspor'u futbol arenasında iyi temsil edecek, karakteri sağlam, düzgün isimler bulmak zorundayız. Taraftar şampiyon olmak istiyor. Trabzonspor'u yarıştıracak oyuncular bulmalıyız. Bunun için çok çalışmalıyız."

HİÇ KİMSE OTORİTEMİ SARSAMAZ
Takımda amacından uzaklaşmış çok futbolcu olduğunu belirten Mandıralı, "Hiçbir oyuncu, Mandıralı'nın otoritesini sarsmamalı. Sarsamaz. Zokora, canımız burnumuzdayken düğün yapıyor. Bundan ne başkanın haberi var, ne benim, ne de kulübün. O zaman olmaz. Burada dik duramazsanız, bütünlüğün saygısını kaybedersiniz. Ben oyunculara, 'Gitmeyin' diyeceğim, Colman ile Henrique düğüne gidecek. Onlar, 'Nasılsa yarın idmana yetişirim' diyerek gidiyor. Siz benim otoritemi sarsamazsınız" dedi.

ZOKORA-COLMAN ÖZÜR DİLEMELİYDİ
Mandıralı, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Henrique geleceği olan bir oyuncu. Çok pişman olduğunu söyledi, 'Sizi bu önemli dönemde yalnız bıraktığım için üzgünüm. Yapmamam gerekiyordu' deyince, 'Buyur kardeşim devam et' dedik. Demek ki ön yargımız yok. Ama Colman, 'Özür dilemem' tavırlarında. Zokora ve Colman özür dileseydiler, tabii benden değil, takımdan ve arkadaşlarından, böyle olmazdı. Aslolan Trabzonspor ve etik değerleridir. Ben raporumu sundum, yönetim karar verecektir."

EN BÜYÜK YABANCI OYUNCU ŞOTA
Mandıralı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bence Trabzonspor'da oynamış en büyük yabancı oyuncu Şota'ydı. Futbolcu isim olabilir. Eğer isimsen Bosingwa gibi çıkıp takımın için savaşacaksın. Trabzonspor'u babalarının çiftliği gibi görürseler, ben buna müsaade etmem. Benim önceliğim Trabzonspor'dur, onun menfaatleridir. Onun için savaşan futbolcular benim için kıymetli ve değerlidir. Onlarla yolumuza devam ederiz. Yetenekleri sınırlı olabilir ama savaşırlar. Trabzonspor'a daha erken gelmem gerekiyordu."