Trabzonspor’un eski golcüleri Hami Mandıralı ile Shota Arveladze, yarın teknik adam olarak karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasının açılışında Trabzonspor ile Kasımpaşa arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak karşılaşma, bordo-mavili takımın eski iki golcü oyuncusunun bu kez teknik direktör olarak mücadelesine sahne olacak.

Trabzonspor tarihinde 218 golle en fazla gol atan oyuncusu olan teknik sorumlu Hami Mandıralı ile 1995-1996 sezonunda bordo-mavili takımda 25 gol ile gol kralı olan Kasımpaşa’nın teknik direktörü Shota Arveladze’nin takımları 3 puan için mücadele edecek.

Tarihinde 4 gol kralı çıkaran Trabzonspor’da tek yabancı gol kralı Gürcü oyuncu Shota Arveladze olmuştu. Shota, 1995-1996 sezonunda ikinci sırada yer alarak şampiyonluğu kaçıran bordo-mavili takımda 37 maçta rakip filelere 25 gol gönderme başarısı göstermişti.

Hami Mandıralı ise gol krallığı yaşamamasına karşın Trabzonspor forması altında ligde 218 golle kulüp tarihinin en fazla gol atan oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. Hami Mandıralı’nın, kulüp arşivinde toplam 273 golle (Spor Toto Süper Lig, Kupa Galipleri Kupası, Başbakanlık Kupası, Türkiye Süper Kupa, Türkiye Kupası, UEFA Avrupa Ligi) bordo-mavili takımın en çok gol atan oyuncusu unvanını kazandığı da ayrıca belirtiliyor.

17 SEZON SONRA AVNİ AKER’DE BULUŞMA

Trabzonspor’da attığı sert frikiklerle “bombacı” lakabıyla anılan Hami Mandıralı ile gol krallığı yaşamış Shota Arveladze, 17 sezon sonra bir teknik adam olarak Hüseyin Avni Aker Stadı’nda buluşacak.

En son 1996-1997 sezonunda Trabzonspor formasını birlikte giyen teknik adamlar, hasret giderecek. Shota Arveladze, 1997-1998 sezonunda Ajax’a, Hami Mandıralı da 1998-1999 sezonunda Almanya’nın Schalke 04 takımına transfer olarak Trabzonspor’dan ayrılmışlardı.