Trabzonspor'un oyuncu kalitesi anlamında kağıt üzerinde çok büyük bir eksiğinin olmadığını hep söylüyoruz. Bu takımın yaşadığı en büyük sıkıntı genellikle motivasyon anlamında oluyor. Ne zaman ki, ateşleyici futbolcu sayısı artıyor ve sahada giydiği formanın hakkını veren futbolcu sayısı artıyor, işte o zaman Trabzonspor istediği oyunu da oynuyor, istediği sonuçları da alıyor.

Taraftarlar adına sevindim

Dün gece puan cetveli açısından daha ciddi hedefleri olan taraf tabii ki Galatasaray'dı. Ancak Trabzonsporlu futbolcular bugüne kadar kağıt üzerinde yazılı olan bir gerçeği herkese gösterdiler: Trabzonspor için de hedefler bitmez. Bugün ligin en iştahlı oyununu oynayan, şampiyonluk kovalayan bir ekibine karşı Bordo- Mavililer oyunun ciddi bölümünde istediğini başararak kazandı. En çok Avni Aker'e gelerek takımına son dönemlerin en büyük desteğini veren ve gelecek güzel haberi bekleyen taraftarlar adına sevindiğimi söylemek istiyorum. Gelelim gecenin sonucunu belirleyen isimlere... Ben 2 oyuncuyu öne çıkarmak istiyorum. Biri Özer Hurmacı. Bu takımın ateşleyici gücü olduğunu birkez daha gösterdi. Attığı golün dışında hiçbir zaman sorumluluktan kaçmayan yapısıyla hem takım arkadaşlarını hem de tribünleri ateşlemeyi başardı. Onun dışında tabi ki bir başka belirleyici de kaleci Hakan'dı. O da kritik anlarda çok önemli kurtarışlar yaparak takımını ayakta tuttu, yüreklendirdi.

Hayal kırıklığı yaratan tek isim...

Cardozo ise gecenin hayal kırıklığı diyebileceğimiz isimdi. Belki de en etkisiz maçlarından birini çıkardı. Ersun hocanın tabii ki ondan beklentisi çok yüksek, o nedenle de oyunda olabildiğince tutmak istiyor. Fakat dün gece o da oyunda kaldığı süre boyunca etkisizdi ve sonunda yerini bıraktığı Yatabare, atılan 2. golde yaptığı hiç de küçümsenmeyecek katkıyla görevini başarıyla yerine getirdi. Sonuçta Trabzonspor için psikolojik açıdan çok değerli bir galibiyet oldu.