Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, Galatasaray'ı yenerek hem Avrupa biletini almak hem de taraftarlarına derbi galibiyeti hediye etmek istediklerini söyledi. Takımın başında çıktığı 12 lig maçında 5 galibiyet ve 6 beraberlik elde eden, tek mağlubiyetini ise Fenerbahçe'ye karşı hükmen alan Mandıralı, "Fenerbahçe maçının çıkan olaylar nedeniyle yarım kalmasından dolayı hala üzüntüm sürüyor. O maçı sahada kaybetmedik ama Galatasaray maçını kazanıp gücümüzü göstereceğiz. Takım olarak bu maçı kazanmaya şartlandık" diye konuştu. Trabzonspor, Galatasaray'ı yenmesi halinde derbilerdeki 750 günlük galibiyet hasretine de son verecek. Fırtına en son 21 Nisan 2012'de Süper Final'de Beşiktaş'ı 1-0 devirmişti.

iLK DERBi GALiBiYETiNiN PEŞiNDE
O tarihten sonra Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı 15 lig, 1 Türkiye Kupası finali olmak üzere 16 maça çıkan bordomavililer, 8 mağlubiyet, 8 beraberlik elde etti. Hami Mandıralı da teknik direktör olarak üç büyüklere karşı ikinci maçına çıkacak. İlk derbisinde Fenerbahçe'ye olaylar nedeniyle yarıda kalan maçta hükmen 3-0 kaybeden Mandıralı, Galatasaray'ı yenerek, Süper Lig kariyerindeki ilk derbi zaferini elde etmeyi planlıyor. Trabzonspor'un başında yükselen bir grafik çizen Mandıralı, Süper Lig'deki son 8 maçta yenilgi görmezken, 4 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Fırtına bu sürede attığı 18 golle ligin en golcü takımı unvanını da elinde bulunduruyor. Karadeniz ekibi, G.Saray'ı sahasında 7 maçtır yenemiyor. Avni Aker'deki maçların 4'ünü Cimbom kazanırken, 3 karşılaşma ise berabere bitti.

SAMBA'YA DEVAM
Fırtına'nın Galatasaray karşısında en büyük kozu Paulo Henrique olacak. 13 golle takımın en skorer oyuncusu olan Brezilyalı forvet, son 5 maçtır rakip kaleleri boş geçmiyor. Üst üste G.Birliği, Eskişehir, Erciyes ve Bursaspor'a 1'er, Gaziantep'e 2 gol atan sambacı, Cimbom'u da seriye ekleyip, krallık yarışındaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.
Editör: TE Bilişim