Hami Mandıralı, "Trabzonspor’un özellikle Fenerbahçe ile olan diyalogları sonucu bu durumlara geldiğini söylemek beni üzüyor.Abdullah Avcı yönetimlindeki milli takımımızın gösterdiği performans ülke olarak hepimizi mutsuz etti” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü “Büyük Adamlar” projesi kapsamında düzenlenen “Hayallerin Tecrübe İle Buluşması” konulu panele konuk olan Trabzonsporlu eski milli futbolcu Hami Mandıralı, Hürriyet Anadolu Lisesi, Muradiye Özel Nenehatun Anadolu, Fen ve Meslek Lisesi ile Özel Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ile Başkentte bir araya geldi. Panele Çanakkale'de olduğu için katılamayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha önceden hazırlanan bir video ile "Büyük Adamlar" projesi ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Hami Mandıralı, panelde yaptığı konuşmada Trabzonspor yönetimini topa tuttu, milli takımı eleştirdi, Fenerbahçe’ye Benfica karşısında başarılar diledi.

Spor spikeri Erdoğan Arıkan’ın moderatörlüğünde yapılan söyleşide spora nasıl başladığını anlatan Hami Mandıralı, 10 yaşında hedefini ortaya koyduğunu ve sevdiği işi yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Trabzon doğumlu olduğunu ve ailesinin kendisine büyük desteği olduğunu belirten Mandıralı, futbol için okulu bıraktığını, bunu yaparken kendisi adına doğrusunu yaptığını, fakat gençlerin zor olmasına rağmen eğitim ve sporu bir arada yürütmesini istedi.

“SONUÇ ORTADA, MİLLİ TAKIM BAŞARISIZ”

Erdoğan Arıkan’ın sorularına cevap veren Hami Mandıralı, milli takımın başarısız olmasının Türk halkını üzdüğü gibi kendisini de üzdüğünü söyledi. Abdullah Avcı yönetimindeki milli takımın başarısız olduğunu ifade eden Hami Mandıralı, “Renkli bir ülkeyiz, futbol adına canlı bir ülkeyiz. Milli takımımızın gösterdiği performans, Abdullah Avcı yönetimlindeki milli takımımızın gösterdiği performans ülke olarak hepimizi mutsuz etti. Sonuçlar ortada, başarısız, gitme şansımız mucize denilecek kadar az. Eski milli bir futbolcu olarak bundan üzüntü duyuyorum. O kadar potansiyelli bir ülkeyiz ki, o kadar yetenekli oyuncularımız var ki, doğru oyuncuları göreve getirmek lazım. Bazı oyuncularda çok takılı kaldık ve onun sıkıntısını yaşadık. Futbolu bu kadar seven bir ülkede milli takımımızın kendinden daha aşağı takımlar karşısında başarısızlığı bizi son derece üzdü” diye konuştu.

“TRABZONSPOR YÖNETİMİ KUPANIN PEŞİNE DÜŞTÜ, TAKIMDAN UZAKLAŞTI”

Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadi Şener ve yönetiminin her şeyi bırakıp kupanın peşine düştüğünü, Fenerbahçe ile yaşanan diyalogların Trabzonspor’un bugünkü durumda olmasında önemli rol oynadığının altını çizen Mandıralı, “Şike sürecinden sonra Trabzonspor’da çok büyük bir yıkım var, bu süreci nasıl yorumluyorsun“ sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Her şey ortada. Trabzonspor benim kimliğim olan bir takım. Şu an konum olarak bütün Trabzonsporluları çok üzdü. Transfer politikaları Trabzonspor’un bu durumda olmasına neden oldu. Ülkemizde o kadar çok yetenekli oyuncu var ki, o yabancıların çoğunun o takımda olmaması lazım. Bir de şike süreci var, kupanın peşine düşen bir başkan ve yönetim, takımdan uzaklaşan bir yönetim. Takım dip yapmış, başkanımız kupanın peşinde. Şunu net söylüyorum, Trabzonspor’un özellikle Fenerbahçe ile olan diyalogları sonucu bu durumlara geldiğini söylemek beni üzüyor. Fenerbahçe bizim rakibimizdir. Bize kupayı Fenerbahçe vermemezlik yapmıyor, bize kupayı federasyon vermiyor. Biz şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi’ne gittik ama kupamızı alamıyoruz. Yargıya intikal etti. Oradan gelecek cevap bekleniyor. Trabzonspor şu an fırtınadan çıktı. Düşme korkusu yok. Gelecek yıllarda ne olur onu hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.