Hami Mandıralı, “Önceliğim hücumda etkili bir Trabzonspor. Dik oynayacağız, saldıracağız. Trabzonspor bugüne kadar hep hücum oynamış, yine öyle yapacağız. Böyle savaşsınlar, böyle onurlu oynasınlar, herkes onların yanında.” Dedi.

JUVENTUS karşısındaki 2-0’lık yenilgiye rağmen oynadığı futbolla eski günlerine dönüş sinyali veren Trabzonspor’un çiçeği burnundaki hocası Hami Mandıralı, AKŞAM’a özel açıklamalar yaptı. Futbol felsefesini anlattı: “Oyuncularımız saha içinde kendilerine yakışanı yapar, formalarına sahip çıkarlarsa bize de sahip çıkmış olurlar. Onların iyi performans sergilemesi, başarılı olması, ekibimize yansır, bana yansır, tribüne de yansır, sokaktaki insana da moral değeri olarak yansır. Ben onların mutlu olmasını istiyorum. Çünkü emek veren, mücadele eden onlar. Onlar mutlu olursa, biz de keyif alırız. Böyle savaşsınlar, böyle onurlu oynasınlar, herkes onların yanında.

KAYSERİ BAŞLANGIÇ OLACAK

Benim felsefem belli. Benim dönemimde de Trabzonspor hep hücum oynamış bir takımdır. Bundan sonra da hücum oynayacak. ‘Horon dik oynanır, biz de futbolu dik oynayacağız’ derken ben bu mesajı verdim. Juventus’a karşı öyle oynadık, önümüzdeki maçlarda da böyle olacak. Ama defans emniyetini de elden bırakmayacağız. Önceliğimiz hücumda etkili bir Trabzonspor. Ancak bu coşkuyu yakalamak için taraftarımızın da coşkusuna ve desteğine ihtiyaç var. Bu takım halkın takımı, yalnız bırakmasınlar. Taraftarımızda bir memnuniyet var. En azından hücuma yönelik futbol nedeniyle bir mutluluk var. Ama bunu sonuca yansıtmamız lazım. Kayserispor maçı çok önemli ve kritik bir maç. İnşallah bu maçla hedeflerimize yönelik bir adım atarız. Gerçekten taraftarımıza olağanüstü ihtiyacımız var. Bu takım onların takımı. Oyuncular görevini yapsın, taraftar da görevini yapsın. ”

BEN VARSAM COLMAN DA VAR

HAMİ Mandıralı, Juventus karşısında takımın en iyilerinden biri olan Gustavo Colman’la yaptığı görüşmeyi ve onu yeniden kazanma planını da anlattı: “Ben Colman’ın futbol yeteneklerine inanıyorum ve güveniyorum. Colman ben olduğum süerce en fazla oynama şansı olan oyunculardan biri olacak. Geçmişte yaptıklarını anlattım, yapabileceklerini anlattım. ‘Kafanda soru işareti varsa onları at, yeni bir başlangıç yap, işine odaklan’ dedim. ‘Oyunda kalacaksın’ dedim.”

 ARKADAN İŞ ÇEVİRMEK YOK
 
“ADRİAN’LA da özel bir görüşme yaptım. Öyle maçlar vardır ki, farklı oyuncuları tercih etmek durumunda kalabiliriz. Birileri oynar, birileri bekler. Burada oyuncuların karakterlerinin de devreye girmesi lazım. Onlara ‘kendinizi bizim yerimize koyun ve işimizin zorluğunu görün’ dedim. Biraz takdir, biraz saygı. Yüzlerine karşı konuşuyoruz, arkalarından iş çevirmiyoruz. Onlar da bunu saygıyla karşılıyor.”

O FRİKİĞE BEN DE VURDUM

DÖNEMİNİN en iyi serbest atış ustası olan Hami Mandıralı, Juventus maçında kazanılan frikik atışı sırasında neler hissettiğini de şöyle dile getirdi: “İdmanlarda beraber çalışıyoruz. Ben de onların yanında topa vuruyorum. O frikik olunca ‘Olcan dedim’ ama ben de kenarda frikik atıyorum (!) ‘Olcan çok iyi vuruyor, atacak’ diyordum ama olmadı. Canı sağ olsun. Telafiye çalışıyoruz. İdman sırası kalıp, beraber vuruyoruz topa. Frikik öğretilmez, çalışarak geliştirilen bir şey. İnandığınızda ve kendinize güvendiğinizde gözünüz kapalı vurduğunuz her top gol olabiliyor. Ben öyle vururdum, top geçecek bir yer bulurdu ve barajı geçtiğinde de gol olurdu.”

SON SÖZÜ FUTBOLCU SÖYLER

FORVET oyuncularımızın farklı özellikleri var. Janko da her an oynayabilecek durumda hazır bir oyuncu. İyi çalışıyor. Ama tercih yaparken bazen o oluyor, bazen diğerleri. Diyorum ki oyunculara ‘Formayı hoca vermez oyuncu alır.’ Yeter ki oyuncum benden forma istesin, çalışsın, kendini göstersin. Ben seve seve formayı veririm. Sonuçta bu onların mesleği. Biz bir yere kadar anlatırız. Sahada son sözü onlar söyler.”

MALOUDA’NIN DURUMU BELİRSİZ

HAMİ Mandıralı, Kayserispor maçı öncesi takımın durumu hakkında da bilgi verdi. Malouda’nın durumunun belirsizliğini koruduğunu belirten Mandıralı, “Bamba zaten oynayamayacak. Zokora da cezalı. Onun dışında bir sorunumuz yok. Herkes yanımızda ve oynamaya hazır” dedi.

Kaynak: Akşam