Gazeteci Yazar Harun Çelik, çekimleri süren ve kendisinin de rolü olduğu film hakkında,” Emicem Hospital Trabzon’a çekilen, yapımcılığını ve yönetmenliğini Trabzonlu bir hemşerimiz olan Dr. İsmet Eraydın’ın yaptığı bir komedi. Aynı zamanda sağlık çalışanlarının problemlerini ele alan, bunları dile getiren, toplumsal mesajı da olan bir film.” Şeklinde konuştu.

Harun Çelik aynı zamanda, Trabzonsporlu oyunculara da rol teklifinde bulunulduğunu ve kabul görmediğini açıklarken, Fenerbahçeli oyuncunun ücret almadan kısa bir sahnede rol aldığını açıkladı.
Fenerbahçeli oyuncunun filmde oynatılmasıyla alakalı olarak sosyal medyada oluşan tepkilere de sert bir dille cevap veren Harun Çelik şunları söyledi;

“İyi kötü, Trabzon camiasında beni tanıyanlar tanıyor. Trabzon’un ve Trabzonsporlular’ın rahatsız olacağı, kendi camiamın tasvip etmeyeceği bir yerde kendim de olmam. Bir kere Fenerbahçeli bir oyuncunun bu filmin başrolünde oynadığı söyleniyor. Hayır kesinlikle doğru değil. Böyle bir şey yok. Evet Fenerbahçeli bir sanatçı bu filmde rol almıştır. Ama filmin başrol oyuncusudur demek doğru değil ve kesinlikle gerçek olan bir bilgiyi yansıtmıyor. Lütfen bu tarz aslı astarı olmayan şeylerle insanları yanıltmayalım. Bu filmde oynayanların tamamına yakını Trabzon’un kendi yerli oyuncuları ve aynı zamanda Trabzonsporlu olan sanatçılar, yani içlerinde bende varım. Yani ben, Vakfıkebir’den gelen arkadaşlarım, Tonya’dan gelen arkadaşlarımız, Trabzon’un kendi yetiştirdiği tiyatro kökenli sanatçılar, yani bizlerin hepsi, yani filmin %99’unu oluşturan Trabzonlu ve Trabzonsporluları görmeyeceksin. Sadece küçük bir rol almış Fenerbahçeli oyuncu ile bütün bu filmi mahkum edeceksin. Bu insafa sığmaz. Bu vicdana sığmaz. Kimse kusura bakmasın. Evet kardeşim, şike konusunda Fenerbahçe’nin bu ülkede güç ve hegemonyanın temsilcisi olduğu konusunda tavrımız benimde, filmin yapımcısı olan Dr. İsmet arkadaşımızda nettir. Bu konudaki mücadelemiz her alanda görecek ama işi “bir filmde Fenerbahçeli’yi oynattılar”,”bir filmde şikeci bir takımın şikeyi destekleyen birini oynattılar başrol yaptılar” gibi, artık izah edilemeyecek ve kabul edilemeyecek bir noktaya yani kin, nefret ve düşmanlık noktasına taşınırsa kimse kusura bakmasın ben bu tarz kin ve nefretin içerisinde yokum. Emeğimizin mücadelesi, kupamızın mücadelesi, eyvallah sonuna kadar asla yılmadan geri adım atmadan devam edelim ve edeceğiz de” 

Harun Çelik’in açıklamalarının tamamı;