Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Trabzonspor'un hak ettiği 2010-11 sezonu Şampiyonluk Kupası'nı alana kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. 
 
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yener, Trabzonspor'un ideal bir kadro yakaladığını ifade ederek Türkiye'de hiçbir takımın diğerinde fazla artısının olmadığını belirtti. 
 
Orduspor'un bu sezon iyi bir kadro kurduğunu belirten Yener, "Bu hafta bir Karadeniz derbisi ancak ben mücadelenin sahada oynanayacağını, futbolcu arkadaşların maçı kazanma adına her türlü mücadeleyi vereceklerini saha dışında her zaman olduğu gibi Orduspor ile olan dostluğumuzun pekişeceğini bir kez daha ortaya koyacağız. Orduspor'da bugün bize maç öncesi yemek daveti iletti. Maçtan önce Orduspor yöneticileri ile birlikte olacağız. Orduspor bu sezon iyi bir kadro kurdu başlarında da Hector Cuper gibi dünyaca ünlü bir hocaları var. Futbolcu kadrolorı iyi, iyi sonuçlar aldılar. Fenerbahçe maçında aldıkları mağlubiyet bu maç için bir ölçü olmaz. Son derece zevkli ve çekişmeli geçecek bir maç ama bizimde özellikle bu sezon ilk kez deplesman galibiyetini almak istiyoruz. Çünkü artık hem içerde hem dışarda kazanmaya ihtiyacımız var. Bundan sonra ligde zorlu haftaların veya zorlu haftaların bizi beklediği maçlar var. Onun için umuyorum Ordu'dan 3 puanla döneriz" dedi. 
 
Türkiye'de her takım bir diğer takımı yenebilecek güçte olduğunu ifade eden Yener, "Tabiki bundan sonraki maçlar hem iklim şartları hemde puan mücadelesi olarakta zor maçlar olacak. Artık her takım ligde sıralamada en iyi yere gelme adına mücadele verecek. Ama özellikle geniş kadromuzun olması şuanda ideal kadroya yakın kadroyu yakalamış bulunmaktayız. Bunlar tabi Trabzonspor için avantaj. Şuanda lige hiçbir takımın diğerinden artısı yok.
 
Her takımın performansı birbirine eşit düzeyde. Sonuç olarak sahada oynanan futbolu gördüğümüzde şuanda Türkiye'de her takım her takımı yenebilecek güçte. O bakımdan maçların sonucunu önceden takip etmek çok zor. Onun için lig yarışında çok şey değişebilir. Şuanki sıralamanın lig sonunda aynı olmayacağını söyleyebilirim" diye konuştu. 
 
"TRİBÜNLERDEKİ SEYİRCİ SAYISINDA AZALMA VAR" 
Bu sezon seyirci sayısında azalma olduğu ve seyircinin futbola ilgisinin azaldığını kaydeden Yener, "Türkiye'de yaşadığım 2010-11 yılı içerisindeki olayların getirmiş olduğu şike süreci Türkiye'de futbolun bugün buralara gelmesindeki en önemli neden. Bu sezon geçen sezon seyirci sayısında oldukça bir azalma vardır. Ama bu sezon bu azalmanın giderek devam ettiği ve seyircinin futbola ilgisinin azaldığını görüyoruz. 
 
ilemiyorum rakamlar ne ölçüde ama yayıncı kuruluşunda sattığı dekoderleri düşündüğünüzde bu ilginin azaldığının göstergesi değil ama bu benim duyduğum bir şey yayıncı kuruluş rakamları daha net olarak verir. Futbolun bu şekilde gitmemesi lazım. En azından bu camia içinde olan herkesin bunu önleme adına gayretler içinde olması lazım.
 
Bu sadece Avni Aker'de değil bütün takımlarda aynı bizde de çok büyük bir seyirci azalması var. Boş tribünlerde de statlarda baktığımızda mesela Bursa'da belirgin bir düşüş görüyorum. Aynı şekilde İstanbul'da takımlarda da aynı düşüşler gözlenmektedir. Buna bir çözüm bulmamız gerekiyor yoksa yakında tribünelrde seyirci bulamayacağız" şeklinde konuştu. 
 
"ŞİKE SÜRECİNDE HUKUKİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR" 
Trabzonspor Genel Sekreter Hasan Yener şike süreci ile ilgili sorulara ise, "Bu süreç içerisindeki hukuki çalışmalarımız devam ediyor. CAS'ta bunlardan biri Sayın Başkan bunu dile getirdi. Hukukçu arkadaşlarımız bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyorlar. Hep söyledik söylemeye devam edeceğiz Trabzonspor hak ettiği 2010-11 Şampiyonluk Kupası'nı müzesine getirene kadar bu mücadelemiz sürecek. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim