1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı  Yıldırım Demirören'in Türk futbolunun yüz karası olduğunu söyledi.

TFF’nin Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında oynanan ancak taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle yarıda kalan Trabzonspor - Fenerbahçe maçıyla ilgili sarı-lacivertli kulübü 3-0 hükmen galip saymasının ardından 1967 Trabzonsporluar Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, açıklamalarda bulundu.

“HASMANE DUYGULARLA TRABZONSPOR’A CEZA VERİYORLAR”

Başkan Hatayoğlu, Trabzonspor camiasının federasyondan adalet beklemesinin düşünülemez olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz verilen 5 maç saha kapatma cezasını 3’e düşürdüler. Zaten verdikleri ceza çok fazlaydı. Bu maç saha içinde ciddi olaylar olmayan bir maçtı. Sadece hakemin ertelediği bir maçtı. Buna rağmen bu kadar fazla ceza veriliyorsa, zaten burada adaletli davrandıkları söylenemez. İmtiyazlı takımlara farklı cezalar, Trabzonspor’a farklı cezalar veriliyor. Maçın 3-0 hükmen tescil edilmesi de bizim adımıza beklenen bir şeydi. Yani bunlardan başka bir sonuç beklemek hayaldi. Trabzonspor’a karşı olan hasmane duygularla Trabzonspor’a karşı ceza veriyorlar. Federasyonun kendi adalet sistemi içerisinde asla düşünmüyorum” dedi.

“TÜRK FUTBOLUNU ŞİKE AHLAKSIZLARINA TESLİM ETMİŞ DURUMDA”

Hatayoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in görevli bir şekilde koltuğa oturduğunu vurgulayarak, “Yani buna verilen görev şike yapan takımları kurtarmak, Trabzonspor’un da hak ettiği şampiyonluk kupasını verdirmemekti. Bununla ilgili uğraş içinde olan Yıldırım Demirören’den farklı bir söylem beklenemezdi. Daha doğrusu biraz geriye gittiğimiz zaman şikenin 2 nolu takımının başkanıydı. Yani şikenin içinde olan bir kulüp ve kulüp başkanı bugün Türk futbolunu yönetiyor. Bence kendi idaresiyle bu kararları vermiyor. Bir yerlerden aldığı talimatlar doğrultusunda Türk futbolunu, şike ahlaksızlarına teslim etmiş durumda. Bu ahlaksız yapının içerisinde kendileri de var. Ben Türk futbolu ve bu ülke adına Yıldırım Demirören’in federasyon başkanı olmasını yadırgıyorum. Yani yakıştıramıyorum. Bence Türk futbolu için Yıldırım Demirören bir yüz karasıdır” diye konuştu.

“ŞİKEYİ İÇİMİZE SİNDİRMEYECEĞİZ”

Hak ettikleri bir şampiyonluğun olduğunu hatırlatan Hatayoğlu, “Trabzonspor bu mücadelenin içinde olacaktır. Hak edip küme düşmesi gereken takımlar var. Şike yapan takımlar var. Eğer bu ülkede adalet varsa, gerçekten şike ve şiddet yasası uygulanacaksa bu kaçınılmazdır. UEFA ‘Bizim kurallarımıza uyacaksınız’ diyor, şike ve ırkçılık konusunda. Sonuçta Türk federasyonu UEFA’ya bağlı. Onların da ülke futbolu adına bir yaptırım uygulayacağını tahmin ediyorum. Biz de kesinlikle pes edip, yapanın yanında kar kaldığı misali bu şikeyi içimize sindirmeyeceğiz. Gerekli tepkiyi gerekli yerlerde vereceğiz” şeklinde konuştu.