Trabzonspor taraftarlarının TFF yönetimindeki Türk futboluna tepkisi bitmek bilmiyor. Yaşanılan haksızlıkları kabullenemeyen taraftarlar her fırsatta tepkilerini dile getiriyorlar. 1967 Trabzonspor Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, yaptığı açıklamayla bu anlamda Trabzonspor taraftarlarının duygularına tercüman oldu.

Hatayoğlu şu açıklamayı yaptı:

"3 Temmuz şike süreci Türk futbolu için tertemiz yeni bir sayfa açarak  milat olacakken,Türk futbolunun utancı olmaya devam ediyor. 1967 Trabzonsporlular Derneği olarak Türk futbolunun yaşadığı bu süreci çok yakından takip etmekteyiz. UEFA’nın Trabzonspor lehine verdiği Şampiyonlar Ligi kararından sonra, TFF’den  Türk futbolunun önünü açacak kararlar bekledik. Bu süreçte Spor Bakanlığı ve Kulüpler ortak bir toplantı yaptı. Maalesef, bu toplantıdan da futbolun temizlenmesine dair herhangi bir karar çıkmadı. Bu şu anlama gelmektedir; Türkiye’de futbol bildiğiniz şartlarda şaibeyle karışık oynanmaya devam edecektir.

Mahkeme kararları şike yapan kulüp başkanı,yönetici,teknik direktör ve futbolculara açık bir şekilde suçlu bularak ceza vermişken, UEFA Fenerbahçe ve Beşiktaş  takımlarına Avrupadan men cezası verdiği halde hala daha şike yapan takımların ülkemizde hakettikleri cezayı almaması, ceza alan başkan, yönetici, teknik direktörlerin hala daha Türk futbolunda görev yapması utanç verici bir durum değilmi?

Avrupa'da Şike ile adı anılan bir futbol adamı sadece yargılama döneminde dahi futboldan men cezası alırken,Türkiye'de şikeden hüküm giymiş ceza almış Aziz Yıldırım,Mecnun Odyakmaz'ın hala daha başkanlık görevlerine devam etmeleri, Bülent Uygun'nun Teknik direktörlük yapması ülke futbolunu şike ahlaksızlarına teslim etme anlamı taşımaz mı?

1967 Trabzonsporlular Derneği olarak böyle bir futbol federasyonunu ve böyle bir ligi tanımıyoruz. Türkiye’de şike yapanlara hak ettikleri cezalar verilene ve Trabzonspor hak ettiği şampiyonluk kupası tescil edilene kadar lig maçlarını izlemeyeceğiz. Yayıncı kuruluşla olan abonelik sözleşmemizi yenilemeyeceğiz."
Editör: TE Bilişim