Trabzonspor’un Beşiktaş ile karşılaştığı maça hakem hataları ve yayıncı kuruluşun sansürü damga vurmuştu. Trabzonspor Kulübü eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, konuyla alakalı olarak çok konuşulacak açıklama yaptı.

İşte o açıklama;

Beşiktaş’ın 3 yıl üst üste şampiyon olduğu yılları hatırlarsanız, hani Metin, Ali, Feyyaz’lı kadro, Milne Antrenör … O dönem futbolcular kadar, siyah beyaz ile sahaya çıkan hakemlerin de bu şampiyonluklarda katkısı olmuştu. Hakemler futbolun modasına uyarak değişik renk formaya giymeye başlayınca sevinmiştik. Yanılmışız, meğerse içlerinde yine siyah-beyaz forma taşıyorlarmış… Zaten bunu hissetmeyenleri de Barış Şimşek gibi dışlıyorlar… Boş yere takılmayın santrafor alınmayışına. Kızmayın Malouda’nın neden 90 dakika oynatılmak mecburiyetinde olduğuna. TFF Başkanı Eski BJK Başkanı, Hakem Kurulu Başkanı Beşiktaş’ın eski kaptanı. TFF yönetimi ve kurulları da ağırlıklı Beşiktaşlılardan oluşmuş. Bizde Türk futbolunda yaşananları görmezden gelip, saf saf sahada adalet bekliyoruz. Tam Laz fıkrası…

Trabzonspor’a gönül veren arkadaşlar maçta tepkilerini çok seviyeli bir şekilde ifade eden bu pankartı astılar. Ne yazık ki ne ulusal basın, ne de naklen yayıncı kuruluş bu mesaja yer vermedi. Bu mesajın ilgili yerlere ulaşmasına ve bir kamuoyu oluşmasına yardımcı olmadı. Bunca mahkeme ve Yargıtay kararına rağmen, bunca UEFA kararına rağmen bir hakkı teslim etmeyen taraflı TFF istemiyoruz.