Trabzonspor’daki ikinci dönemine farklı Galatasaray galibiyetiyle başlayan Ersun Yanal, hiçbir başarının rastlantı olmadığını ve bordo-mavili ekibi ligin en iddialı takımlarından biri haline getireceklerini söyledi.

Bu sezon ilk deplasman zaferini Galatasaray karşısında farklı bir skorla yaşayan Trabzonspor’da moraller tavan yaparken, Teknik Direktör Yanal taraftarı umutlandıracak mesajlar verdi. Karadeniz ekibinin geleceğine yönelik görüşlerini Milliyet’e aktaran deneyimli hoca iddialı ifadeler kullandı.
İşte Yanal’ın Trabzonspor camiasını ve taraftarını heyecanlandıracak açıklamaları:

- Bir futbol felsefem var ve bunu giderek geliştiriyorum. Bugüne kadar çalıştırdığım takımlarda saha sonuçları kadar sergilenen futbol da ön planda oldu. Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Eskişehirspor ve son olarak Fenerbahçe’nin başında iken, dikkat edin tribünler doluyordu. Çünkü futbolseverler artık güzel futbola prim veriyor. Ben ve ekibim bu beklentilere yanıt vermek için gece gündüz mesai harcıyoruz.
- Fark yaratan bir teknik adam olmak hoşuma gidiyor. Bunun takdir edilmesi de çalışma şevkimizi arttırıyor. İyi bir ekip olacağız. Meyvelerini de kısa sürede almaya başlayacağız.

- Trabzon’dan teklif geldiğinde tereddüt etmedim. Çünkü tam aradığım bir kadroya sahibiz. Bu takımın hem lig hem de Avrupa’da önemli işler yapacağına inanıyorum. UEFA Avrupa liginde gidebildiğimiz yere kadar zorlayacağız.

- Futbolcularım kısa zamanda aynı mantalite ile istediğim seviyeyi yakalayacak. Fizik ve kondüsyon olarak epey çalışmamız lazım. Düşündüğümüz düzeye gelinceye kadar oynayacağımız maçları en az kayıpla atlatırsak, ikinci yarıda herkesin izlerken keyif alacağı bir takım olacağımıza inancım tam.

- Trabzonspor taraftarı bol skorlu maçlara hazırlıklı olsun. İstanbul’a gelişimizde ve takımın Trabzon’a dönüşünde taraftarımızın coşkusunu gördüm. Özellikle takımın Trabzon’a dönüşü sırasında orada olamadığım için üzgünüm.

- Bu takım, Türk futbolu için her zaman önemli olmuştur. Tribünler eski coşkusuna kavuşacak ve dolacak. Rakipler artık Trabzon’dan puan çıkarmamız zor düşüncesiyle kente gelecek. Trabzonspor takımı bu atmosferi oluşturacak güce ve kaliteye sahip.

- En büyük avantajım öğrenmeye ve gelişime açık bir futbolcu topluluğu ile çalışıyor olmam. Bu benim ve takımın işini bir hayli kolaylaştıracak.

Cardozo’ya övgü

“Oscar Cardozo bugüne kadar çalıştığım en iyi santrforlardan biri. Kalitesi tescilli. İnanıyorum ki bugünden itibaren Süper Lig’e damgasını vuracak. Takım daha uyumlu ve hazır hale geldiğinde Cardozo’nun kim olduğunu, nasıl bir golcü olduğunu herkes görecek.”

Kaynak: Milliyet
Editör: TE Bilişim