Ligde ortaya koyduğu inişli-çıkışlı grafik nedeniyle beklentilere cevap veremeyerek taraftarını üzün ve hayal kırıklığı yaşatan Karadeniz ekibi, 4-0'lık Gençlerbirliği galibiyetiyle rahat bir nefes alırken teknik direktör Şenol Güneş ise ligin bitimine 
3. hafta kala zirve ile puan farkının korunması ve kapanması adına oyuncularıyla bir araya gelerek kalan maçların önemine vurgu yapıyor. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftada puan kaybetme limitlerini doldurduklarını yineleyen deneyimli teknik adam oyuncularından kalan maçlarda daha fazla özverili ve gayretli olmalarını istedi.

Sırasıyla evinde Kayserispor, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve ilk yarının son maçını evinde Galatasaray ile oynayacak olan bordo-mavililer 3 maçtan 9 puan çıkartarak ligin ikinci yarısına 31 puanla girmeyi hedeflerken, teknik direktör Şenol Güneş ise oyuncularıyla yaptığı görüşmelerde, bulundukları yere camia, oyuncu kadrosu ve teknik ekip olarak alışık olmadıklarını aktararak, bulunduğumuz yer bizi rahatsız ettiği gibi bizi sevenleri de rahatsız ediyor. Kaybettiğimiz maçlar ve puanlar nedeniyle her maç bizim için final oldu. Maç kazanıp üzeremizdeki bu kırılganlığı atmalıyız. Daha yukarılarda olmamız gerekirken istemediğimiz bir yerdeyiz. Düşündüğümüz yerde ve konumda değiliz. İlk yarının bitimine kadar olan maçları kayıpsız geçip ikinci yarıya umutlu girmeliyiz."dediği öğrenildi.