“Trabzon’da en fanatik taraftar kimdir?” diye sorulduğunda akıllara hemen o gelir... 78 yaşındaki Hemdiye Nine... Avni Aker’de oynanan her maçta yeri hazırdır Hemdiye Nine’nin... Kentte herkes onu sever, saygısını eksik etmez... Hemdiye Nine, şampiyonluk kupasının Sarı-Lacivertli kulüpten alınıp
kendilerine verilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyor... Hatta bunu son vasiyeti olarak ilan ediyor....

Geçtiğimiz hafta bir basın toplantısı düzenleyen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile Avni Aker Stadı’nın önünde karşılaşan Hemdiye Nine, başkanla ayak üstü sohbet etti. 

Başkan, önce 78 yaşındaki Hemdiye Nine’nin elini öptü, hatrını sordu ve sohbetin derinleştiği sırada ise Hemdiye Nine, tüm Trabzonsporlular’ın ortak isteğini biraz da duygusallaşarak, gündeme getirdi: 

“Oğlum, bunlar bize kupamızı vermeyecekler galiba. Bu nasıl adalet! Senden tek bir isteğim var; yaşım ilerledi, ölmeden bu kupayı bana getir. Son vasiyetim budur.” 

Hacıosmanoğlu da, “Hemdiye Nine kupa bizim namus davamız. Kupa Trabzon’a ama bugün ama yarın mutlaka gelecek. Trabzonspor’un hakkını kimseye yedirtmeyeceğim, sana söz veriyorum” dedi. 

Ardından birbirlerine sarılan Hacıosmanoğlu ve Hemdiye Nine birlikte stadyumdan ayrıldılar.