İlk iki sezonunda büyük hayal kırıklığı yaşatan Henrique, nasıl oldu da bu sezon daha 12 maçta 9 gole ulaştı? Her şey Hami Mandıralı'nın, sezon öncesinde Sambacı'yla yaptığı özel görüşmeyle başladı. 

Trabzonspor’un son dönemde transferine en çok bonservis bedeli ödediği isimlerden biri Paulo Henrique olmuştu. 3.75 milyon Euro’ya (10 milyon TL) alınan Brezilyalı, ilk iki sezonunda bu paranın hakkını veremedi. Etkisiz performansıyla büyük hayal kırıklığı yaşattı. Ancak bu sezon bir anda her şey tersine döndü. Sambacı, Avrupa Ligi’nde 7, ligde ise 2 gol buldu. Özellikle Kayserispor karşısında 61. dakikada ağları havalandırmasıyla taraftarların gönlünde ayrı bir yere sahip oldu. 

‘Sevgiden sokakta yürüyemezsin’

Peki Henrique’deki bu inanılmaz değişim nasıl gerçekleşti? Her şey, Hami Mandıralı’nın Mustafa Akçay’ın yardımcılığına getirilmesiyle başladı. Hami hoca, ilk günden itibaren Brezilyalı golcüyle yakından ilgilendi. Sambacı’yı en çok etkileyen ise, sezon başlamadan önce Hami Mandıralı’yla yaptığı özel konuşma oldu. Mandıralı, “Ben bu kulüpte yıllarca oynadım. Efsane olarak da anıldım, taraftarın kızgınlığı yüzünden sokağa da çıkamadım. Burası futbol oynamak için zor bir şehir. Zaman zaman gösterilen tepkiler moralini bozmuş olabilir. Ancak performansını biraz yükseltirsen, bu takım için elinden geleni yaptığını tribünlere hissettirirsen işte o zaman her şey farklı olur. İnsanların sevgisinden, ilgisinden sokakta zor yürürsün. Sana bunu ben garanti ediyorum” ifadelerini kullandı. İkili arasında benzer konuşmalar hemen her hafta yapılmaya devam etti. Ve bunun en büyük faydasını Henrique’nin yanı sıra Trabzonspor gördü.