Milliyet'in haberine göre; Sezon başında Mustafa Akçay idaresinde hızlı bir başlangıç yapan Brezilyalı golcü özellikle Avrupa Ligi öne elemesinde dikkat çekti. İlk 4 maçta 4 gol kaydeden Henrique, daha sonra düşüşe geçse de ligin 20. haftasında görevi devralan Hami Mandıralı ile yeniden parladı.

Her ne kadar ilk dönemde Didier Zokora'nın düğününe izinsiz katıldığı için sorunlar yaşasa da, 25 yaşındaki forvet sıkıntıların giderilmesiyle gollerine kaldığı yerden devam etti. Mandıralı yönetiminde çıktığı 13 maçta 7 gol atan Paulo Henrique, kariyerinin en başarılı dönemine imza attı. Öte yandan, bu döneme kadar Scolari ve Şenol Güneş gibi isimlerin de yer aldığı 8 teknik adam ile çalışan golcü, en iyi istatistikleri Hami Mandıralı ile yakaladı.

Bordo-mavili kulübün tarihine geçen Henrique, 1996 yılında 34 maçta 25 gol atan Şota Arveladze'nin hemen arkasında yer alırken, 2011 yılında 82 puan toplayan takımda 29 mücadeleye 12 gol sığdıran Jaja'nın önünde bulundu. Toplamda ise 46 mücadelede rakip filelere 21 gol bırakan Sambacı, takımının en skorer ismi oldu.