Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Transferden gelecek sezon beklentilerine, muhalefet eleştirilerinden ekonomik duruma kadar bilgiler veren Bordo-Mavililer’in patronu, en önemli hedeflerinin ise şampiyonluk olduğunun altını bir kez daha çizdi. İşte satırbaşları ile Hacıosmanoğlu’nun dikkat çektiği noktalar:

‘Geçen sezonu unuttuk’

“Geçen sezonun üzerinde daha fazla durmak pek doğru değil. Dedik zaten, başarılı geçmedi, bunun da sebepleri oldu ama mazeret üretmeye de gerek yok. Sahadaki kadromuz dönem dönem sportif şanssızlıklara uğradı,
her hafta sakat-cezalı problemleri oldu. Bunlar takım istikrarını etkiledi. Tabii ki bir de şunu unutmamak lazım ki, yeni kurulmuş bir takımdık. İlk yılımızda şampiyonluk hedefimiz olmadığını, sonuna kadar yarışta kalacak bir Trabzonspor hedeflediğimizi belirttik. Ancak bunu başaramadık. Bu tablo en çok beni üzer ama hatalarımızdan dersler aldık. Bu kez yeni sezonda her şey daha başka olacak. Taraftarımıza bunun sözünü verebilirim.”

‘Körü körüne muhalifler’

“Taraftarın ne istediğini biliyorum ve zaten onlar da takımdan iyi sinyaller aldıklarında mesajlarını net şekilde verdiler. Trabzonspor’un duygularını ve hedeflerini paylaşan, karakterli oyuncular topluluğu kurmaya gayret ediyoruz. Transfer yapmak, üstelik bizim gibi üst düzey yıldızlar almak kolay değil. Maliyeti, ikna süreci var. Ancak yerlide-yabancıda en iyilerini almaya talibiz, asla çıtayı düşürmek gibi bir niyetimiz yok. Zaten bu zamana kadar aldığımız oyuncular sebebiyle değil, bu tablonun sportif başarıya ulaşmaması sebebiyle eleştirildik. Tabi bir de sadece İbrahim Hacıosmanoğlu’na karşı olmak için her şeye muhalefet edenler var. Onlara da söyleyecek bir sözüm yok. Çünkü enerjimizi başka noktalara kanalize etmeye çalışıyoruz. Hedefimiz şampiyonluk diyoruz ve bunun için hepimizin yüksek enerjiye ihtiyacı var. Kalkıp sadece Trabzonspor’un başarısızlığından beslenenlerle uğraşacak halim yok. İyi niyetli,  bize görmediğimizi gösteren her söz ise değerli.”

‘Şampiyonluk rüya değil’

“Trabzonspor için şampiyonluk rüya değil. İyi takım kurarsanız, taraftarınızla bütünleşirseniz, Trabzon kenti ve Trabzonspor her zaman şampiyonluğun en büyük adayı olur. Gelecek sezonki hedefimiz de bu. Hocamız da, diğer arkadaşlarımız da bu hedefe inanıyor. Hepimiz bunun için buradayız. Ligi her sezon 4. ya da 5. bitirecek bir Trabzonspor Başkanlığı gibi bir hayalim hiçbir zaman olmadı. Bu nedenle Trabzonspor’u gönülden seven, iyiliğini isteyen herkesten tek isteğim bizden dualarını ve desteklerini esirgemesinler.”

Kaynak: Fanatik / Serhat Demirtaş