Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı ile ilgili "Her yer Trabzon'dur. Anadolu'nun her yerinde de bir Fenerbahçeli vardır'' dedi. Çocukluğundan bu yana Fenerbahçe'yi desteklediğini paylaşan Başbakan Davutoğlu, "Bir Fenerbahçeli olarak şu anda da Milli Takım da tüm takımlar da bizim takımlarımız. O anlamda bir ayrım için söylemiyorum ama bunu hemen derinden hissederek olaya müdahil oldum. Hangi takım olsa da müdahil olurduk" ifadelerini kullandı. 

Şoföre teşekkür 
Başbakan Davutoğlu, "Hükümet olarak ne yapılması gerekiyorsa elimizden geleni yapalım, Türkiye'de sportif centilmenliğe zarar gelmesin, kaygımız bu. İkinci bir kaygı ise adliye saldırısı ve arkasındaki şeylere baktığımızda acaba özellikle spor üzerinde bir gerilim yaratarak kaotik ortam oluşturmak isteyen unsurlar var mı? Çünkü o maçtan dönerken olayın olduğu yerde tespiti zor bir alanda saldırı söz konusu oluyor" ifadesini kullandı. Otobüs şoförüne de cesur davranışı dolayısıyla teşekkür eden Davutoğlu, şoförün dirayetli tutumunun daha büyük bir olayı engellediğini dile getirdi.

Gerilim oluşsun çabası 
Olayı yakından takip edeceklerini söyleyen Davutoğlu, kulüplere son yaptıkları açıklamalar ve gösterdikleri dayanışma dolayısıyla teşekkür etti. Bu haftayı "sporda şiddete karşı dayanışma haftası" gibi herkesin sahiplenmesi gerektiğini dile getiren Davutoğlu, "Fenerbahçeli, Trabzonsporlu taraftarlara da sesleniyorum. Hepiniz bizim taraftarımızsınız. Her yer Trabzon'dur. Anadolu'nun her yerinde de bir Fenerbahçeli vardır. Mesele, bunları karşı karşıya getirmek isteyenlere karşı hepimizin sportif ahlakı ve seçimlere giderken de spor üzerinden gerilim yaratma çabalarına karşı da tüm taraflarımızı birlikte davranmaya, sporda şiddete karşı ortak tutum sergilemeye davet ediyorum" diye konuştu. Davutoğlu, "Kaos ortamı yaratma arzusu, isteği ciddi bir olasılık mı" sorusunu şöyle yanıtladı: 

Omuz omuza vermeli 
''Devlet nedir diye sorsanız, öncelikle tedbir derim. Devlet binde bir ihtimali dahi düşünemezse devlet olma vasfını kaybeder. Biz tüm ihtimalleri gözetmek durumundayız. Ümit ederim o sportif centilmenliğe taraftarlarımız sahip çıkar. Fenerbahçe'ye geçmiş olsun diyorum. Tüm kulüpleri de omuz omuza vererek Türk futbolunu ve onuru, ahlakını da korumaya davet ediyorum."
Editör: TE Bilişim