Trabzonspor Kulübü Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, "Ben de isimleri bilinen değerli teknik adamlarımız gibi  Trabzonspor'da kalıcı olmak istiyorum. Tabi ki bu bir tek sizin istemenizle olmuyor. Sizi yönetenlerin de bunu istemesi lazım" dedi.

Mandıralı yaptığı açıklamada, bordo-mavili takımın teknik ekibindeki çoğu kişinin futbol oynamış insanlardan oluştuğunu belirterek, "İsmimiz hoca fakat bir ağabeyiz. Futbolda sevgi, saygı, güven olmadığında ve futbolculara inanmadığınız zaman mutluluğun gelmeyeceğini bilen bir grubuz. Bunu yaymaya ve adaletli olmaya çalışıyoruz. Bu çok zor bir şey ama bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bizim samimiyetimize ve güvenilirliğimize oyuncuların da sahada performans olarak karşılık verdiğini görüyoruz" diye konuştu.

Takımda tek sıkıntının maçlardan iyi sonuç elde edememek olduğuna işaret eden Mandıralı, "Bunu elbette çözeceğiz. Ağabey olmak ve ağabeylik yapmak güzel bir şey. Sonuçta hocalık farklı bir şey ama ağabey olup onlara yaklaşmak bence futbol oynamak kadar değerli ve kıymetli" ifadesini kullandı.

-"Yardımcı hakemler sorumluluk almalı"

Maçlarda kenar ve yan hakemlerin pozisyonlarda daha aktif olması gerektiğini vurgulayan Mandıralı, "Kenarda duran hakemler maçta biraz daha aktif görev alması gerekiyor. Her şeyi orta hakem görmeyebilir. Zaman zaman gördüklerini de çalmıyorlar ama kenardaki hakemlerin daha net gördükleri pozisyonlar var. Burada sorumluluk alarak orta hakeme yardımcı olmaları lazım. Böyle bizim canımız yandı" dedi.

-"Futbol içimize işlemiş"

Bordo-mavili kulüpte teknik adam olarak kalıcı olmak istediğini anlatan Mandıralı, şöyle devam etti:

"Trabzonspor çok kıymetli teknik adamlar yetiştirdi. Bu teknik adamlarda gelecekte  Trabzonspor'a hizmet edecek teknik adamlar yetiştirmedi. Dolayısıyla bu süreçte bizim takım olarak alacağımız sonuçlar bizim aslında yerimizi de belli edecek. İştahlıyız, arzuluyuz ve hırslıyız. Spor benim kimliğim ve bununla gurur duymaya son nefesime kadar devam edeceğim. Futbol içimize işlemiş. Ben de isimleri bilinen değerli teknik adamlarımız gibi  Trabzonspor'da kalıcı olmak istiyorum. Tabi ki bu bir tek sizin istemenizle olmuyor. Sizi yönetenlerin de bunu istemesi lazım. Ben taraftarımıza çok teşekkür ediyorum müthiş destek veriyorlar ve başarılı olmamı istiyorlar."

-"Herkes Ünal Karaman gibi açık olmalı"

Mandıralı,  Trabzonspor'un eski Sportif Direktörü  Ünal Karaman'ın kendisi hakkında "Uzun süreli kontrat yapılmalı" açıklamasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Ünal hocaya teşekkür ediyorum. Spordan gelen insanların birilerinin yeteneklerine inançları varsa duygularını ortaya koyması lazım. Ünal hoca da bunu ortaya koymuş. Futbolda kalıcı olabilmeniz için çalıştırdığınız takımın başarılı olması lazım. Ekip olarak buna çok uğraşıyoruz. Bu tip söylemler bizi daha çok güçlendiriyor. Farklı şeyler konuşuluyor detayına girmek istemiyorum ama herkes Ünal Karaman gibi açık olmalı. Çünkü bilgi çok kıymetlidir ve biz onunla kendimize yol haritası yaparız. İnşallah herkes onun gibi duygularını ortaya koyar."

Spor Toto Süper Lig'de 7 Nisan Pazartesi sahalarında Gençlerbirliği ile karşılaşacaklarını anımsatan Mandıralı, maçla ilgili, "Gençlerbirliği son 3 maçını kazandı. Biz çok iyi oynamamıza rağmen son maçlarda berabere kaldık. Klasik olacak ama kazanmamız gereken bir maç. Bu gücümüz ve kalitemiz var. Bunu Avrupa hedefimiz için mutlaka sonuca yansıtmamız lazım" değerlendirmesini yaptı.