Çaykkur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Karaman'ın açıklamalarından derlenenler şöyle:

"Söylediklerim kısa ve netti. Sözümün arkasındayım. Ali (Gültiken) menajerlik yaptı, soyunma odasında neler olur bilir. Bursaspor'u tebrik ediyorum. Rakip takım 1-1'i yakalıyor, hamle üzerine hamle yapıyor. Meslektaşımız hamle yapmıyor. Böyle bir şey de düşünmemiştir. İki komşu şehir. Rakip takım orta sahadan vızır vızır geçiyor. Benim verdiğim demeçte hedefim yoktu. 2-1 mağlup duruma düştü, hamle yap hocam. 'Bu şehir bugünü unutmaz' dedim. Konuşmamda farklı şeyler çıkarıldı. Biz mücadele ettik. Normal şartlarda bizim Alanyaspor'a gol atma şansımız sıfır. Müthiş mücadele eden Alanyaspor vardı. Normal bir maça çıkmıyorsun Ersun Hoca. Ben içten pazarlıklı değilim. 'Aman şunu konuşursam Trabzon beni almaz, Bursa beni almaz' demem.

Sonucunda Trabzon'un küme düşeceği bir maç oynasak. O maçta 81'de oyuna genç oyuncu soksam Trabzonlular ne düşünür? 

Ben iki gün önce aldığımı telefonları hesaba bile almadım. Türkiye'den üç tane önemli teknik adam beni aradı. '10. dakikada Bursaspor'un kazanacağını gördük' dediler. Biz 1-0 galibiz oyunu bıraktık. Oyuncularımıza motive etmeye çalıştık. Ben konuya açıklık getireyim. Ben kendimi için içerisine katarak o demeci verdim. Bu şehir beni deunutmaz. Küme düşürdüm. Kasımpaşa maçında durumu 2-2'ye getirdik. Konyaspor 2 stoperini oynatmadı, Aykut Hoca rotasyona gitti, bir şey dedik mi? Giray Hocam sen de hocalık yaptın. 'Kasımpaşa maçını düşün. 2 tane oyuncu alsak daha farklı olabilirdi. Şu anda göreve devam etme konusu sıcak konu. Bunun bir özeti çıkacak. Bu takım çok küçük nüanslarla küme düştü ve lige renk verdi. Kayserispor yendi, bir şey dedik mi?Fakat Bursaspor maçında bu kadar rahat olunmaz. Meslektaşımızı eleştirmiyorum