Trabzonspor’da geldiği günden beri bir türlü doğru dürüst şans bulamayan, bulduklarını da heba eden Marc Janko, içini ülkesinin basınına döktü.  Sportnet.at’dan Alex Klain’e konuşan Janko, Trabzonspor’da yaşadığı problemleri hemen hemen her şeyi anlattı. 

Janko, Trabzonspor’da 1,5 senesinin dolduğunu ifade ederken, “Ben burada 1,5 yıldır görev yapıyorum. Ve şimdi 4. teknik direktör ile çalışıyorum. Böyle şeyler her zaman olabilir, kulüp için gerçekten zor zamanlar. 

Ancak her koç değişikliğinden sonra, ben ilk baştan yeniden başlamam için izin verildi. Ancak ne yazık ki bana yine kulübe yolu gözüktü. Bu yüzden ritmimi bulmam inanılmaz zor. Ben güven ihtiyacı olan bir oyuncu değilim. Benim için zor bir durum. Bütün takım hala gelişmekte. Biz artık adım adım gitmemiz gerek. Sabır ve güveni Trabzonspor’da alamadım” dedi. 

Trabzonspor ile olan sürecini de anlatan Janko, Şenol Güneş’in gidişinin ardından Tolunay Kafkas’ın gelişine de, “Bu yanlış anlamalarla dolu bir evlilik. Ben resmen kayboldum. Bana güven olmadığını hissediyorum. Tolunay Kafkas geldi. Sonra bana hiçbir neden göstermeden kadrodan çıkarıldım. Ancak bu süreçte kadrodan çıkarılmama doğru sağlık açısından bir sorun vardı hissettim. Türkiye’de tıbbi bakım iyi değildi” dedi.


Sakatlığının geçmesinin ardından yeniden kadroya girmeye başladığını ancak yine az şans bulduğunu ifade eden Janko, “Son haftalarda az da olsa şans bulmaya başladım. Yeniden konsantre olmak ve takıma girmek için savaşmaya devam edeceğim” dedi.