Spor hukuku uzmanları, UEFA’nın F.Bahçe ile Beşiktaş’a ceza vermesi durumunda, 2010-11 sezonu lig ve kupa şampiyonluklarının el değiştirmesi gerektiğini, TFF’nin karara uymasının zorunlu olduğunu belirtti.

Şekip Hardal (Spor Hukuk Uzmanı – Avukat)

“Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ceza gelmesi durumunda UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’na 2010-11 sezonu şampiyonluklarının değişmesi için yazı yazabilir. Federasyon daha önceki kararlarında da değişiklik yapmak durumunda kalabilir. Yine UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan puan silme cezası ve küme düşürülme isteyebilir. Zaten Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ceza gelirse Futbol Federasyonumuz büyük sıkıntı yaşayacaktır.

Eda Lermi Zorer (Spor Hukuk Uzmanı – Avukat)

“UEFA’dan ceza gelirse, 2010-11 lig ve kupa şampiyonları değişir. TFF 2 yıl önce cezaları vermeliydi. Önemli olan şampiyonluklar değil adaletli olmak. Adaletli davranırsanız sonuç da ona göre olur. UEFA puan silme ve küme düşme isteyebilir. UEFA 1 ay önce şike ve ırkçılıkla ilgili açıklamalarda bulundu. ‘Yerel federasyonların kararlarını yeterli bulmazsak, devreye gireriz’ dedi. TFF özerk ama sonuçta UEFA’ya bağlı bir kuruluş.”

Türker Arslan (Tahkim Kurulu eski Başkanı)

“UEFA eğer Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ceza verirse, 2010-11 sezonu şampiyonluğu hakkındaki kararı Türkiye Futbol Federasyonu verir. Çünkü bu karar hukuki değil, idari bir karardır. Federasyon sadece UEFA’nın ceza vermesi durumunda kendisi de bunun gereğini yapmak durumundadır. UEFA, bazı taleplerde bulunabilir ancak puan silme ve düşme cezasını verecek olan merci Türkiye Futbol Federasyonu’dur.”