Hürriyet’in basın meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirten üst yönetimi de bunu izliyor. Önceki gün yapılan haber ile infial yaratan Hürriyet şimdi de TSYD’nin Sabah Gazetesi’nin Bölge müdürü Ulaş Özdemir’e 2 maç akredide olmama cezası verdiğini yazdı.

CEZA YOK TALEP VAR

Olsa, Özdemir’e verilmiş bir ceza yok. TSYD genel merkezi, TSYD Trabzon şubesine dün bir yazı geçerek Ulaş Özdemir’in 1461-Fenerbahçe maçında fair playe uygun hareket etmediğinin tespiti yapıldığını belirterek 2 maç cezaverilmesini tale petti. Bu talebi Hürriyet, ceza verildi diye yalan haber olarak okurlarına duyurdu.

ULAŞ ÖZDEMİR NE DEDİ?

Ulaş Özdemir, konu ile ilgili olarak şunları söyledi “Bende haberi yeni okudum. Şu saat itibariyle bana bana tebliğ edilen bişe yok . İstanbul TSYD bize 2 Maç ceza verilmesini istemiş diye biliyorum. TSYD toplanıp bize önerilen cezayı onarsa biz ceza alacağız. Sonuçta hakaret ettim Fatih ve Selçuk’un pozisyonunda hakaretim var ama küfür yok. Ama haberi öyle bir vermişlerki sanki Cristian’ın ayağını biz kırmışız. Hürriyet 2 gün önceki haberi hangi mantık ile vermişse bu haberide o mantıkla vermiş. Aziz Yıldırım Ahmet Ercanların babası mı, Ahmet Ercanlar Şükrü Saraçoğlunda maçları nasıl yazıyor

CEVAT KOL’UN AÇIKLAMASI

TSYD Trabzon şubesi başkanı Cevat Kol'dan ortada bir ceza olmadığını Ulaş Özdemir’e ceza verilmediğini belirtti. Trabzonlu meslektaşına destek veren Cevat Kol “Genel merkezin bu konuda talebini elbette görüşeceğiz. Henüz böyle bir karara varılmış değil” dedi.

Kol, sonrasında bugün yaptığı açıklamadı ise şu görüşlere yer verdi:
"TSTD Trabzon Şube Başkanı olarak 1461 Trabzon-Fenerbahçe maçı sırasında basın tribününde yaşandığı iddia edilen ve Hürriyet gazetesinde yer alan haberler ile sonrasındaki gelişmelere ilişkin açıklama yapmam kaçınılmaz olmuştur.
Öncelikle bir medya mensubu olarak, bir medya kuruluşu hakkında böyle konuşmak istemezdim. Maalesef Hürriyet gazetesi iki gündür sürdürdüğü yalanları ile beni buna mecbur kıldı. Daha, basın tribününde bazı gazetecilerin ,”Cristian’ın ayağını kırın,Salih daha genç onu koruyun” ve “ Dövmek için FB TV muhabiri arıyorum” dediğini iddia ettikleri yalanın mürekkebi kurumadan, “Cevat Kol Gazeteciye ceza verdi” şeklinde yeni bir yalan üretildi. Üstelik bu yalanlarını bir meslektaşımızın üzerine yıkmaya çalıştı.
Deveye sormuşlar, “Neren Eğri?” diye… Devenin cevabı, “Nerem doğru ki!” şeklinde olmuş?" dedi.

BÖYLE BİR KARAR VEREBİLİR Mİ?

TSYD akredide cezası verebilir mi? TSYD kurallarına ve yönetmenliklere gore verebilir. Ancak verdiği bu karara hukuk yolu ile de itiraz edilebilir.

ULAŞ ÖZDEMİR FENERBEHÇELİLERİN HEDEFİNDE

Bu arada gazeteci Ulaş Özdemir’in Fenerbahçe camiasının hedefinde olduğu da biliniyor. Trabzon Kürsüsünün de başkanı olan Özdemir şike ile ilgili süreçte paneller düzenleyerek teniz futbol eymemlerinin bizzat içinde yer alarak Fenerbahçe camiasının hedefi haline gelmiş durumda.

YALANA, YALANLA DESTEK ARAMAK! TSTD Trabzon Şube Başkanı olarak 1461 Trabzon-Fenerbahçe maçı sırasında basın tribününde yaşandığı iddia edilen ve Hürriyet gazetesinde yer alan haberler ile sonrasındaki gelişmelere  ilişkin açıklama yapmam kaçınılmaz olmuştur.
Öncelikle bir medya mensubu olarak, bir medya kuruluşu hakkında böyle konuşmak istemezdim. Maalesef Hürriyet gazetesi iki gündür sürdürdüğü yalanları ile beni buna mecbur kıldı. Daha, basın tribününde bazı gazetecilerin ,”Cristian’ın ayağını kırın,Salih daha genç onu koruyun” ve “ Dövmek için Fb Tv muhabiri arıyorum” dediğini iddia ettikleri yalanın mürekkebi kurumadan, “Cevat KOL Gazeteci’ye ceza verdi” şeklinde yeni bir yalan üretildi. Üstelik bu yalanlarını bir meslektaşımızın üzerine yıkmaya çalıştı.
Deveye sormuşlar, “Neren Eğri?” diye… Devenin cevabı, “Nerem doğru ki!” şeklinde olmuş?




Editör: TE Bilişim