Son yapılan Janko ve Emerson transferleriyle yeni Trabzonspor büyük ölçüde şekillendi. Takımın en sorunlu bölgelerine yapılan takviyelerin ardından rahatlayan teknik direktör Şenol Güneş’in tercihleri de birkaç nokta hariç belli. Deneyimli hocanın normal şartlar altında kaleyi ligde yine takımın kaptanlığını da yapan Tolga Zengin’e emanet etmesi kesin. Savunmada ise Emerson değişimi yaşanacak. Emerson’un sol kanada geçmesiyle Celustka ile Serkan Balcı arasında bir sağ kanat rekabeti doğacak. Şu an için Serkan bir adım önde. Celustka’nın zaman zaman stoperde de kullanılabiliyor olması Güneş’in avantajı.

Alternatifler arttı

Orta alanda yeri garanti denilebilecek tek oyuncu neredeyse Zokora. İdeal kadroda buzların erimesi halinde Colman da şans bulabilecek. Ancak bunun biraz zaman alması bekleniyor. Janko’yu besleyecek kanat etkinliklerine çok önem veren Güneş, Volkan Şen ve Olcan’a sisteminde büyük değer veriyor. Sapara ve Soner’den de aldığı verimden memnun görünen Şenol Güneş’in kulübe kozları da hayli fazla. Özellikle Alanzinho formayı zorlayacak isimlerden. Orta sahanın hücum bölümünde Yasin, Halil, Henrique ve hatta Vittek ile Emre Güral da oyunun gidişatına göre kullanılabilecek silahlar. Her şeye rağmen zaman zaman yaptığı sürprizlerle tanınan Şenol Güneş’in Sivasspor mücadelesinde sahaya süreceği ideal kadro büyük merak konusu.

İşte yeni Trabzonspor: Tolga Zengin, Serkan Balcı, Giray Kaçar, Sol Bamba, Emerson, Gustavo Colman, Didier Zokora, Olcan Adın, Volkan Şen, Soner Aydoğdu, Janko

Yedekler: Onur, Sapara, Halil, Henrique, Vittek, Yasin, Emre, Celustka, Alanzinho
Editör: TE Bilişim