Trabzonspor’un çiçeği burnundaki başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu katıldığı bir televizyon programında Trabzonspor’un bundan sonreki yol haritası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle şike ve kupa meselelerine değinen Hacıosmanoğlu, “Biz bu kupa  meselesini magazinleştiripte kupamı istiyorum, kupamı istiyorum söylemlerinde bulunmayacağız. Trabzonspor’un kupasnı alması için yöntem bellidir. Bizde bunun mücadelesini vereceğiz” dedi. 

Kupayı almakla ilgili mücadelenin UEFA ve FİFA’da devam edeceğini belirten Hacıosmanoğlu, “Eğer biri haksız olduğu halde sokaklarda 30 bin kişiyi yürütüp bunu televizyonlarda 300 bin kişi gösteriyorsa bizde gerekirse  Trabzon sokaklarında 500 bin kişiyi yürüteceğiz. Bu ülkede hak var. Adalet var. Trabzonsporun elinden kupasını kim aldıysa kendi elleriyle Trabzon’a teslim edecektir.

Yargıtayın vereceği cezanın sportif cezayı bağlayan bir yeri yoktur. Türkiye’de ne yazık ki sistem tersine çalışmıştır. Türkiye’de mahkemelerin verdiği cezayı Federasyon gözardı etmiştir. Trabzonspor' un kupasını alması için iki farkıl yol daha vardır.  Bunun UEFA yolu vardır. FİFAyou vardır. TS bunları etkin bir şekilde denememiştir. Bizim bununla ilgili ciddi bir çalışmamız var.

Kralın çıplak olduğunu herkes Türkiye’de görüyor. Türkiye’de herkesin bildiği bir şey var 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur. Bu mahkemeler tarafından karar bağlannıştır.

Ben bunun çalışmasına 3 Temmuz’da değil o süreçten 2 ay önce başlamıştım.

Ve yargılama sürecinde demiştim ki eğer bu süreci sorgulayıp yargılayanlar, bu süreçte görev alan polisler, savcılar hapise girip d bu suçu işlyenler dışarı çıkarsa hiç şaşırmayın. İşte Türkiye’de bu oldu” ifadelerini kullandı.

O YASA MECLİSE GELMEMELİYDİ

Şike konusunda Trabzonpor eski yönetimine göndermlerde bulunan Hacıosmanoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun değişmesi için  kulüpler birliğinin meclise gönderdiği önergeyi Trabzonsporun asla imzalamaması gerekiyordu. O kulüpler o önergeyi meclise göndermeyesdi şimdi dışarda olan emek hırsızlarının çoğu içerdeydi.

3 TEMMUZ BİR MİLATTI AMA…

Evet 3 Temmuz süreci bizim için bir milattı ama onu değerlendiremedik. Fakat hala bu ateşin üzerinde bir kül var, üfleyerek bu ateşi canlandırmalıyız.

Bizim kurumlarla sorunumuz yoktur. 18 takımımızda bizim için değerlidir. Biz bu kulüpleri kendi çıkarları için kullananlara karşıyız, emek hırsızlarına karşılız.

Önümüzdeki günlerde de Türk futbolunun temiz olmasını isteyen, başarıların sahada olmasını isteyenlerle beraber bunun çalışmasını yapacağız.

Bahsettiğiniz kulübün (Fenerbahçe) camiası bu kadar rezillikten sonra o adamı kulübünün başında tutuyorsa o camianın sorunudur.

Fenerbahçe camiasının ayıbıdır. Ben Fenerbahçe Spor kulbünde maç izlemeye gittiğimizde o adını ettiğiniz başkan (Aziz Yıldırım) benden yalnızdı o trübünlerde.

Bu demeçler böyle devam ederse sokaklarda kavga çıkar diyen yanlış diyor. Biz bu kirlilikleri sahalardan stadlardan dışarı atarsak o zaman futbol bir şölen bir spor olur. Onlar stadyumda olduğu müddetce kirlilikler orada kalır.

BEN KONUŞMAM İCRAAT YAPARIM

Ben bu sabah Trbzon’da basın mensuplarına da söyledim açıklamamıda yaptım. Trabzonsporun başkanı konuşmaz icraat yapar diye. Belkide beni 15 günde bir veya bir ayda bir ekranlarda görebileceksiniz.

KUPA İŞİ SULANDIRILMIŞTI

Programon sonunda soruları alan Hacıosmanoğlu’na tekrar kupayı nasıl acaksınız diye soruldu. Hacıosmanoğlu ise tekrar şu cvabı verdi. “Eski yönetimdeki başkanımıza haksızlık etmek istemem. Emeği var. Fakat şike sürecinde sürekli basında kupamı verin diyerek bu hak aranmazdı. Kupa Federasyon Tahkim Kurulu tarafından onaylananana kadar Trabzonspor’un etkin bir mücadelesi olmamıştır. Sadece iş işten geçtikten sonra taraftar tepkisini en aza indirmek için bazı açıklamalar yapılmıştır. İş sulandırılmıştır. Sulandırmadan Hakkı sahibine teslim etmenin yöntemi bellidir.

ALTYAPININ BAŞINA ÖMER EYÜBOĞLU

Trabzonspor özne dönecek mi sorusuna ise Hacıosmanoğlu şu cevabı verdi, “Trabzonspor’un eski ruhunu yakalaması lazımdı. Trabzonspor’un özüne dönmesi lazım. Yeni bir altyapı kompleksi yapıp, futbolcu madeni Trabzonspor’dan eğitimini alan özel yetenekli çocuklarımıza özen göstereceğiz. Alt yapıda sadece Trabzon’da değil, Türkiye’nin 7 bölgesinden ve yurtdışından 8-10 yaşlarında özel yetenekli çocuklarımızı getirip Trabzonspor’un alt yapı kompelkisini futbolcu üreten bir fabrika haline getireceğiz. Anadolu’dan çıkacak yıldızları Anadolu’nun güzide takımlrınada byük faydalar sağlayacaktır.

Trabzon Lisesi’ni Dünya Şampiyonu yapan Ömer Eyüboğlu’nu Alt Yapı Kompelslerinin başına getireceiğz. 

HATA YAPTIM

Trabzondaki basın toplantısında Tolunay Kafkas ile yollarımızı ayırdık açıklamasının bir hata olduğunu belirten ve hatasını kabul eden Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu “Erken bir açıklama yapmış olabilirim. Göreve başlarken bir hata yaptım. İlk hatam bu. Sevdiğim bir kardeşimdir Tolunay Kafkas. Onuda onure edip göndermek bizim görevimizdir.” Dedi. 

Fenerbahçe-Galatasaray maçında Arena Stadyumunda açılan pankartın cezasını izin verilirse biz öderiz dyen Hacıosmanoğlu yeni transferler ve kalecilerin durumu ile ilgili “Trabzonspor’dan kimin gideceğine takıma kimin geleceğine ben karar vermeyeceğim. Takımın sportif direktörü var. Oturup karar verecekler. Sportif direktor Fatih Tekke'dir.

Trabzonspor’a alınacak oyuncuların kararını Fatih Tekke Teknik Direktör ile birlikte verecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim