Trabzonspor Kulübü, 0561 ile başlayan mobil telefon hatları için ihaleye çıkacağını duyurmuştu.

Bordo Mavili kulüp  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca (BTK) Sanal Mobil Şebeke İşletmecisi olarak yetkilendirilmişti. Bu yetkilendirmenin ardından Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'un katılımıyla mobil hatların ihaleye çıkarılacağı duyurulmuştu.

Bordo Mavili kulüpten yapılan açıklamada ''Kulübümüz bünyesinde faaliyet gösteren Trabzonspor Telekomünikasyon Danışmanlık ve Servis Hizmetleri Ticaret A.Ş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca (BTK) 11 Temmuz 2016 tarihinde Sanal Mobil Şebeke İşletmecisi olarak yetkilendirilmiştir. Trabzonspor Telekomünikasyon Danışmanlık ve Servis Hizmetleri Ticaret A.Ş’ye 30 Haziran 2031 tarihine kadar (0561) 61X XX XX mobil numara bloğundaki 100.000 (yüz bin) adet numaranın kullanım hakkı verilmiş ve münhasır kullanım hakkının devrine ilişkin ihale gerçekleştirilmiştir. Yapılan ihaleyi Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. kazanmış ve kullanım hakkı 15 yıllığına Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’ye devredilmiştir. Yapılan bu devir, BTK tarafından da 19 Ağustos 2016 tarihinde onaylanmıştır.'' denildi.

Trabzonspor Kulübü'nün SPK ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'na 35 Milyon TL gelir elde etmeyi hedeflediğini belirttiği ihalenin Turkcell'e ne kadara verildiği ise açıklanmadı. 
Editör: TE Bilişim