Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında dün akşam oynanan olaylı maç esnasında polislerin tutumu bir hayli eleştiri konusu olmuştu. Bu noktada çevre illerden gelen polislerin Trabzonsporlu taraftarlara karşı tutumu olayları büyük bir ölçüde körüklerken dün akşamdan beri sosyal medyada yayılan bir fotoğraf resmen olay oldu. 

Fotoğrafta  iddialara göre Rize Emniyetinde görev yaptığı ileri sürülen iki polis memuru kendi fotoğraflarını paylaşırken üzerine de şu notu düştü: “01:25 itibari ile milliyetçiyim diye geçiren şerefsiz Trabzonluların taşından, saksısından, tenceresinden korunurken” notu yazıldı.   

Ancak bu fotoğrafın ve sözlerin gerçekte iki polis memuruna ait olup olmadığı bilinmezken, sosyal medyada iki polis memurunun fotoğrafı hızla yayıldı.  Bir noktada olay tehlikeli bir boyuta gelirken fotoğrafın gerçekliği de tartışma konusu. Günümüz teknolojisinde bu tarz bir paylaşımın başkaları tarafından yapılabileceği dikkate alındığında daha sakin davranılması noktasında uyarılarda bulunuluyor. 

Daha önce de Trabzon'da yaşayan Fenerbahçeli taraftarlarla ilgili böyle bir paylaşım yapılmış ve olay mahkemelik olmuştu. 

Tehlikeli bir gerilime dönüşen olay sonrasında  iki polis memuru kendilerine ait hesapları askıya aldıkları görüldü.