İki takım arasındaki 16 maça baktığımızda Trabzonspor'un 7, Kasımpaşa'nın ise 4 galibiyeti bulunuyor. 5 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzon ve İstanbul temsilcisi arasında 2007-2008 sezonunda başlayan rekabette bordo-mavililer rakibinin kalesini 22 kez havalandırırken, Kasımpaşa ise buna 18 golle karşılık verdi.

DEPLASMANDA İKİ GALİBİYET
Trabzonspor, İstanbul deplasmanında oynadığı 8 maçtan sadece ikisinde galip gelebildi. Bordo-mavili ekip, ilk galibiyetini 2010-2011 sezonunda 7-0 gibi farklı bir sonuçla elde ederken, diğer galibiyetini ise geçtiğimiz sezon 1-0'lık skorla elde etti. Trabzonspor, İstanbul'da 3 kez mağlup oldu, 3 defa da berabere kaldı. Bordo-mavililer, dış sahada Kasımpaşa'ya 13 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.

TRABZONSPOR LİGDE OYNADIĞI SON 5 MAÇI KAYBETMEDİ
Trabzonspor, Süper Lig'de oynadığı son 5 maçı kaybetmedi. Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın takımın başına gelmesinden sonra önemli bir çıkışa imza atan Karadeniz temsilcisi, Kasımpaşa maçını da kazanarak galibiyet serisini 4 maça çıkarmak istiyor. Son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan bordo-mavililer, 3'de 3 yaparak bu sezon bir ilke imza atmıştı.

Editör: TE Bilişim