Trabzonspor ikinci başkanı, “Sözünü esirgemeyen bir başkanımız var. Biz tüm kulüplere ve taraftarına yüreği açık bir kulübüz” dedi.

Olaylı Kulüpler Birliği toplantısı sonrası yaşananların ardında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın olduğunu öne süren Trabzonspor ikinci başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Anadolu kulüplerini birbirine düşürerek, kaostan nemalanmak isteyenler var” dedi. Kulüpler Birliği toplantısında tatsız diyalogların yaşandığını kaydeden Aşçıoğlu, “Futbol ailesi içinde yaşananların dışarı sızdırılmaması lazımdı. Kayserispor Başkanı Recep Mamur bizim de başkan adayımızdı. Başkanımız ile arasındaki yaşananlar gündeme böyle gelmemeliydi” diye konuştu.
Kılıç devreye girmeli  

Aşçıoğlu, “Başkanımızı savunmak bana düşmez. Genç, dinamik, delikanlı bir arkadaşımız. Sözünü esirgemeyen biri. Biz burada gerginlikten nemalanmak için çalışan bir kulüp değiliz. Bunu üzerine basa basa söylüyorum. Bakanımız Suat Kılıç’ın bu yaşananlar karşısında devreye girmesini bekliyoruz” dedi.

İmzayı taraftarın önünde atacak

Trabzonspor’un yıldız transferi Florent Malouda, sosyal medyadan bordo mavili taraftarların kendisini karşıladığı videoyu paylaştı. Tecrübeli oyuncu, “Mutluluk başarının anahtarıdır” dedi. Bordo mavili taraftarların yoğun ilgisine de cevap veren Fransız yıldız, yeni sezonda başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu arada perşembe günü Trabzon’a dönecek olan Malouda’ya taraftarların önünde imza töreni yapılacağı açıklandı.

Üzeri çizilen 4 yabancı belli

Trabzon’un yeni sezon lisansları için TFF’ye verdiği listede 4 yabancı oyuncusu Zokora, Sapara, Sol Bamba ve Janko’nun isimleri yer almadı. “Kendinize kulüp bulun” denilen dört oyuncu ile yolların ayrılması için ilk adım atıldı. Dört futbolcunun menajerlerinin tesislere girişi de yasaklandı.

Barrios için geri sayım

Trabzonspor transferde hız kesmiyor. Bordo mavili kulüp adına transfer görüşmeleri yapan işadamı Kazım Şengöçgel yine Avrupa seyahatine çıkacak. Şengöçgel’in forvet oyuncusu Lucas Barrios’un transferine son noktayı koymaya çalışacağı, yapacağı görüşmelerin olumsuz sonuçlanması durumunda Solomon Kalou ile bir araya geleceği öğrenildi.
Yönetimin ayrıca savunmanın soluna da sürpriz bir transfer gerçekleştirmek istediği ve bu konuda da yıldız bir futbolcuyla temasa geçtiği belirtildi. Yönetim kurulu üyeleri, “Yapmayı planladığımız 2 transfer de ses getirecek” ifadesini kullandı.